VIDEO: Delujoča kitara iz LEGO kock!

Le kdo jih ne pozna? Legendarnih LEGO kock, s katerimi smo se skoraj vsi igrali kot otroci. Najdejo pa se tudi odrasli, ki so dobesedno ‘obsedeni’ z LEGO kockami. No ta mladenič je res edinstven umetnik – iz LEGO kock je naredil kitaro in celo bobne … Prisluhnite njegovi LEGO skladbi!

Kako je nastala LEGO manija?

Danski mizarski mojster Oler Kirk Christiansen, ki se je rodil leta 1981 je leta 1932 ustanovil podjetje, ki je izdelovalo lesene igrače. Leta 1934 je podjetju nadel ime LEGO. Ta besedica je izpeljanka iz danskega leg goht, kar pomeni dobra igra … Poleg tega pa v latinščini lego pomeni še ‘sestavljati’. Torej boljšega imena za podjetje, ki je zgradilo pravo bogastvo s temi malimi kockicami, dejansko sploh ni bilo moč dobiti.

Torej LEGO kocke so ena najbolj priljubljenih igrač vseh časov. Njihova priljubljenost je dosegla vrhunec okoli leta 2000, ko je prodaja podrla vse rekorde. Kocke nam omogočajo neskončno število različnih kombinacij in spodbujajo ustvarjalnost in domišljijo.

Inštrumenti iz LEGO kock?

Glasbenik Andrew Huang je nedavno objavil skladbo, ki jo je ustvaril z inštrumenti, ki jih je naredil iz LEGO kock. Pisana električna kitara zveni res vrhunsko … Andrew je šel dlje in poleg kitare je uspel narediti še bobne. Če se sprašujte, kako zvenijo inštrumenti iz LEGO kock, kliknite na spodnji video in oglejte si ta zanimiv posnetek!


Otroci so naše bogastvo in prav je, da jim omogočimo, da uživajo v svetu igrač. Z igračami bodo preživljali brezskrbne urice in obenem bodo spodbujali svojo domišljijo. Vstopite v svet Naj igrač in poglejte, kaj vse se skriva na pisanih policah spletne trgovine najnakupi.si!