V Guči se je spet začelo!

V srbski Guči se je danes začelo 58. srečanje trobentačev, na katerem do nedelje organizatorji pričakujejo številne obiskovalce iz Srbije in tujine.

Predsednik odbora srečanja Slobodan Jolović je povedal, da je posebnost letošnjega srečanja vrnitev k tradiciji – trobentam in trobentačem, in da ne bo koncertov estradnih zvezdnikov, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Še posebej je izpostavil koncert Dejana Petrovića in Big benda, pa tudi petkov polnočni koncert vseh 20 letošnjih finalistov.

V soboto bo potekalo tradicionalno tekmovanje orkestrov, v nedeljo bodo pripravili koncerte zmagovalcev letošnjega srečanja, pa tudi znanih trobentačev, kot so Saša Krstić, Ekrem Mamutović in Dejan Lazarević. Kot vsako leto so pripravili tudi bogat spremljevalni program, med drugim poulično parado glasbenikov.

V Guči se trobentači srečujejo že od leta 1961. Enega največjih glasbenih festivalov v Evropi zaznamuje tako pester kulturno-umetniški program kot tudi pristna atmosfera, ki v kraj z okoli dva tisoč prebivalci vsako leto privabi več sto tisoč obiskovalcev iz vsega sveta, tudi iz Slovenije.