Tina Maze je povila deklico!

Naša najboljša smučarka vseh časov, Tina Maze, je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, postala mamica. Po poročanju slovenskih medijev, je rodila predčasno, povila pa je deklico.

34-letnica, ki je nosečnost kar nekaj časa skrivala, je 13. novembra novico o nosečnosti potrdila na svojem Twitter profilu. Po tej objavi se je umaknila iz javnosti. Ekipa najnovic iz vsega srca čestita mami Tini in očetu Andreju Massiju. 

This winter will be very special…. we are expecting new poetry – a new life !!! There are no words to describe our happiness and gratitude of becoming parents. Tina&Andrea

Smučarski uspehi Tine Maze

Tina Maze je najuspešnejša slovenska alpska smučarka v svetovnem pokalu. Je ena izmed šestih smučark, ki so zmagale v vseh petih disciplinah in ena od treh, ki jim je to uspelo v eni sami sezoni. V dosedanji karieri ima 26 zmag in je aktualna olimpijska prvakinja v smuku in veleslalomu. Leta 2011 je bila svetovna prvakinja v veleslalomu, v sezoni 2012/13 pa je postala skupna zmagovalka svetovnega pokala. V rekordni sezoni 2012/13 je nanizala 11 zmag in zbrala rekordno število točk svetovnega pokala (2414 točk) ter tako zrušila 13 let star rekord Hermana Maierja (2000 točk). V tej sezoni je zmagala v skupnem seštevku veleslaloma, superveleslaloma in superkombinacije ter bila druga v smuku in slalomu. Popravila je tudi prejšnji Maierjev rekord (22) po številu stopničk v eni sezoni – 24. Je tudi prva slovenska dobitnica zlate medalje na zimskih olimpijskih igrah (Soči – smuk, 2014). Šestkrat je bila izbrana za slovensko športnico leta. Maja 2015 je objavila, da vsaj za eno leto zapušča aktivno športno pot, 7. januarja 2017 je na veleslalomu za Zlato lisico nastopila na poslovilni tekmi.

Pred nekaj leti se je Tina preizkusila tudi kot pevka, naj vam osvežimo spomin: