kate middleton

Kate Middleton: Strupeno dobra stvar

Vsake toliko časa se na področju kozmetike pojavi kakšna ‘revolucionarna’ novost, o kateri se ogromno govori. Seveda pomaga, če je stvar poleg vsega še malce kontroverzna, če pa se izkaže, da nanjo prisegajo tudi znani obrazi, potem je uspeh zagotovljen. Ena takšnih je na primer uporaba čebeljega strupa – apitoksina v kozmetiki. Uporablja jo tudi Kate Middleton. 

kate middleton
Bi si želeli izgledati kot Kate Middleton?

Staranje kože je neizogiben proces in ženske smo pripravljene narediti marsikaj, da se izognemo znakom staranja na našem obrazu. Tako ni presenetljivo, da vsako stvar, ki obljublja ‘čudeže’, z veseljem sprejmemo in preizkusimo in nič drugače ni s kremami, ki vsebujejo čebelji strup, ki mu nekateri rečejo tudi čebelji botoks. In zakaj naj bi ta pomagal v boju proti gubam? Čebelji strup naj bi dal koži občutek, da smo vanjo vbrizgali toksin melitin, zaradi česar se poveča prekrvitev na tistem področju, kar spodbudi proizvodnjo kolagena in elastina in dolgoročno vpliva na bolj prožno in manj zgubano kožo.

Prvi, ki so začeli izdelovati kreme s čebeljim strupom, so britanski proizvajalci razkošne kozmetike, podjetje Rodial, ki je vlažilno kremo Bee Venom prodajalo po precej vrtoglavi ceni – za 50-mililitrski lonček so morale uporabnice odšteti 150 funtov, kar je okoli 175 evrov (za manjšo, 25-mililitrsko tubico kreme za predel okoli oči pa 115 funtov). Cena očitno ni bila ovira, saj so izdelki hitro postali izjemno priljubljeni, zlasti ko so se za navdušenke nad čebeljim strupom izkazale zvezdnice, kot so pevka Kylie Minogue, igralka Michelle Pfeiffer in modna oblikovalka Victoria Beckham. Če gre verjeti medijem, je boj proti gubicam s pomočjo Bee Venoma napovedala tudi Kate Middleton, ki naj bi si s slavno kremo do bolj žarečega videza pomagala tudi na svoj poročni dan, nad kremo pa se je navdušila po priporočilu svoje tašče Camille. Kate Middleton je menda izjavila, da so te kreme res strupeno dobra stvar!

face complex veleno d'apiKako do strupa?

Čebelji strup imajo čebele v žlezi strupnici v svojem zadku. Spravljen je v strupnem mešičku, in ko je ta poln, je v njem nekje 0,3 miligrama strupa. Strup izbrizgajo s pomočjo žela, ki ga zapičijo na primer v človeško kožo, a ker so na želu nekakšni nazaj obrnjeni kaveljčki, ga čebela ne more izvleči, ampak ga odtrga, da lahko odleti, pri tem pa se tako poškoduje, da kmalu umre. A brez skrbi – v proizvodnji strupa za kozmetične namene čebele ne umirajo zaradi odtrganih žel, ampak si strokovnjaki pomagajo s steklenimi električnimi ploščami, ki čebele stimulirajo, da izločijo strup. Čebela ‘piči’ v stekleno ploščo oziroma nanjo izloči strup, pri tem pa se ne poškoduje. Stekleno ploščo nato preprosto snamejo in z nje postrgajo strup.

Če je 175 evrov preveč za vas …

Če ste ob branju zgornjih vrstic pomislili, da si kreme za skoraj dvesto evrov ne morete privoščiti, brez skrbi. V zadnjem času so na tržišče (tudi pri nas) že prišle kreme s čebeljim strupom po uporabnicam bolj prijaznih cenah, njihov učinek pa je enak.

Krema proti gubam s čebeljim strupom – Face Complexface complex veleno d'api

Regenerativna krema proti gubam s čebeljim strupomje primerna za vse tipe kože. Vsebuje plemenit čebelji strup in druge izjemne sestavine, ki bodo vašo kožo naredile sijočo in napeto. Krema s čebeljim strupom linije Face Complex NE VSEBUJE PARABENOV, KONZERVANSOV in je izdelana v Evropi.

Privoščite si jo po izjemni ceni – le 9.90 € za 50 mililitrsko stekleničko! 

Kremo proti gubam s čebeljim strupom Face Complex lahko dobite le v trgovini najnakupi.si ali na brezplačni telefonski številki 080 6116.

Tina Guček / KŠ