Zelenjavni čips

Sveže pečen, hrustljav, dobro začinjen in super zdrav – kateri čips se lahko ponaša s takšnimi pridevniki? Takšen, ki ga iz zelenjave pripravimo sami doma! Priprava te super dobrote pa je veliko bolj enostavna, kot ste si mislili, saj obstaja ON – kliknite in odkrijte, kdo ali kaj! 🙂 

  • Iz rdeče pese: 450 g rdeče pese olupimo in naribamo na tanke rezine. Zmešamo jih z dvema žlicama olivnega olja, dvema žličkama soli in timijana in stresemo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 40 minut na 150 stopinjah (vroči zrak).
  • Iz sladkega krompirja: Pripravimo ga kot rdečo peso, le da timijan zamenjamo z osmimi žlicami kisa. Pečemo na 170 stopinjah.
  • Iz zelene: Pripravimo jo kot rdečo peso, le da namesto timijana vzamemo četrt žličke mlete rdeče paprike. Pečemo le pol ure.
  • Iz korenja: Narežemo ga na obročke, pripravimo kot rdečo peso, namesto timijana uporabimo žličko rožmarina.
  • Iz pastinaka: Pripravimo ga kot rdečo peso, le da timijan zamenjamo s četrt žličke kumine. Pečemo le pol ure.

Ohrovtov čips s sirom in orehi

  • Sestavine za 4 osebe:
  • 1 srednje velika glava ohrovta
  • 90 g nasekljanih orehov
  • 40 g naribanega sira (npr. čedar)
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 50 ml vode

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ohrovtu odstranimo trd osrednji del in natrgamo lističe v velikosti grižljajev. Umijemo jih pod tekočo hladno vodo in osušimo. Orehe, sir, gorčico in vodo zmeljemo v sekljalniku v pasto. Dobro zmešamo z ohrovtovimi lističi, da so ti enakomerno premazani s pasto. Ohrovt položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Med posameznimi lističi naj bo za prst prostora. Pečemo od 15 do 20 minut. Pazimo, da lističi ne porjavijo, ker bodo sicer grenki. Ohrovtov čips lahko hranimo v tesno zaprti posodi do en teden.


Torej, zakaj bi kupovali nezdrav industrijsko izdelan čips? S pripomočkom Always Fresh Chips lahko hrustljave zapečene krompirjeve rezine pripravite kar doma. Pri tem ne boste potrebovali olja ali maščobe.