Surova paradižnikova omaka

Ponujamo enostaven recept za okusno in izjemno dobro ter zdravo jed, s katero boste navdušili tudi najbolj zahtevne gurmane. Tu je surova paradižnikova omaka! Boste preskusili? 

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 veliki mesnati paradižniki
  • 2 stroka česna
  • 1 dl dobrega olivnega olja
  • sol
  • kajenski poper (po želji)
  • 10 velikih listkov sveže bazilike

Priprava:

  • Paradižnike nasekljamo, tekočino in semena zavržemo. Če imajo debelejšo lupino, jih damo najprej za 2 minuti v vrelo in takoj nato v mrzlo vodo ter jih olupimo. Česen pretlačimo ali na drobno sesekljamo.
  • Listke bazilike natrgamo z rokami, ker ob stiku s kovino takoj počrnijo.
  • Nasekljane paradižnike in česen damo v skledo, solimo, začinimo s kajenskim poprom in prelijemo z olivnim oljem. Listke bazilike natrgamo, jih dodamo paradižnikom, premešamo in skledo pokrijemo. Omako pustimo na sobni temperaturi najmanj 2 uri, da se okusi prepojijo. Ponudimo jo s špageti, peresniki ali kakšno drugo vrsto testenin.

Paradižnike boste ‘profesionalno’ sesekljali s to inovativno desko!