Špinacni rezanci s pestom in rakci

Kadar se nam mudi, iz sestavin, ki jih imamo lahko vedno na zalogi, na hitro, brez posebnega znanja in truda pripravimo odličen obrok s testeninami.

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g špinačnih rezancev
  • 120 g zelenega pesta z baziliko (gotov izdelek kupimo v kozarčku)
  • 200 g zamrznjenih rakovih repkov
  • 1 vejica sveže bazilike
  • 50 g sladke smetane
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol

Priprava:

1. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Medtem damo vrečko z zamrznjenimi rakci za nekaj minut pod tekočo ali v posodo s toplo vodo. Baziliko sesekljamo.

2. Ko voda zavre, solimo in vanjo stresemo rezance. V ponvi segrejemo olje, dodamo odcejene rakce in nekaj bazilike, solimo in popramo. Mešamo in pražimo 3 minute.

3. V skledo damo pesto, 2 žlici vode od kuhanja testenin, smetano in preostalo baziliko ter dobro zmešamo. Ko so testenine kuhane, jih odcedimo, stresemo v skledo, dodamo rakce, premešamo in razdelimo na krožnike.


Okusen obrok lahko na zelo enostaven in hiter način pripravite tudi s pomočjo te inovativne FLEKSIBILNE KUHINJSKE DESKE! WAGON TREND – sedaj ka 40% CENEJE!