Špargljevi zavitki

Šparglji ali beluši so zelenjava za sladokusce, ki vsako pomlad nestrpno pričakajo prve zelene poganjke. Pri nas se njihova sezona začne v prvi polovici aprila, na Primorskem seveda prej kot drugje, v njihovem polnem okusu pa lahko uživamo dva meseca. Šparglji so vsekakor prva sveža vrtnina, zdrava in polnega okusa, ki jo je vredno uvrstiti na jedilnik kar čim večkrat. 

Garantiramo vam, da bodo tako pripravljeni šparglji všeč tudi tistim, ki jih sicer ne marajo, saj so izjemno okusni in resnično pravi raj za še tako zahtevne brbončice! Preverite, ne bo vam žal, navdušili boste čisto vse!

Sestavine za dve osebi:

  • 12 kosov špargljev (beli ali zeleni)
  • ščepec sladkorja
  • 4 rezine pršuta
  • 2 žlički sesekljanega peteršilja ali drobnjaka
  • 50 ml smetane za kuhanje
  • 50 g naribanega sira

Priprava

Šparglje ostrgamo in jih v vodi s ščepcem soli kuhamo 15-20 minut. Odcedimo, vodo prestrežemo. Vsako rezino pršuta potresemo s pol žličke zelišč, na rezino položimo po tri šparglje in zvijemo v rolico. Zvite položimo v pekač. 250 ml vode, v kateri so se kuhali šparglji, zavremo skupaj s smetano in na kratko prevremo. S tem prelijemo šparglje v pekaču, potresemo s sirom in pečemo 20-25 minut na 175 stopinjah.

Krasna predjed ali glavna jed, ki je skoraj brez ogljikovih hidratov!

Če radi kuhate, preverite našo rubriko kuhinja, kjer boste našli veliko izjemnih in nepogrešljivih izdelkov. Na naših policah pa je tudi kar nekaj inovativnih izdelkov, ki bodo olajšali vsakodnevno ‘akcijo v kuhinji’! Preverite – KLIK – KLIK – KLIK!