Špageti z zapečenimi češnjevimi paradižniki

Imate radi češnjev paradižnik? Lahko ga napolnite z zelišči, popečete v pečici in ga vmešate med špagete. Dobite sočno in okusno jed.

 Sestavine za 4 osebe:

  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica sesekljane bazilike
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 3 do 4 žlice olivnega olja
  • sol in poper
  • 2 žlici drobtin
  • 320 g špagetov

Priprava:

1. Paradižnike prerežemo in jih s prerezano stranjo obrnjeno navzgor zložimo v manjši pekač. Česen olupimo in na drobno sesekljamo ali pretlačimo, dodamo olje, baziliko in peteršilj, solimo in popramo ter premešamo. Na vsak paradižnik z žličko naložimo nekaj te zmesi, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, nato paradižnike enakomerno potresemo z drobtinami in pečemo še 10 minut.

2. Špagete skuhamo v slani vodi. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo in stresemo v skledo. Potresemo jih s popečenimi paradižniki in pokapljamo s sokom z dna pekača, premešamo in takoj postrežemo.

Vse skupaj pa lahko še enostavneje pripravite v specialni ponvi, ki vam jo ponujamo po izjemni ceni! Izkoristite to neverjetno priložnost in naročite zdaj!