Slastni riževi ocvrtki

Če vam je všeč rižota na sto en način, vam bo gotovo všeč tudi ta ideja za okusne riževe ocvrtke, ki so še toliko bolj slastni. Opomba: Če imate doma ostanke rižote, lahko uporabite tudi te – za riževe ocvrtke dejansko ni meja – lahko uporabimo katero koli rižoto. 

Sestavine za 6 oseb:

  • 250g belega riža
  • 1 steblo pora
  • 250 g špinače
  • 1 rdeč feferon
  • 6 dc juhe
  • 4 jajca
  • 30 gramov moke
  • 1 ščepec soli in 1 ščepec popra
  • olje za cvrtje

Za ta recept lahko uporabimo katero koli rižoto – meja je vaša domišljija!

Opis

Svetovna kuhinja – kuhanje v znamenju riža

Priprava

Por na drobno zrežemo, umiti in odcejeni špinači odstranimo peclje in jo zrežemo na trakce, feferon očistimo in zrežemo na drobne kockice. V posodi segrejemo olivno olje, dodamo zelenjavo, mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča. Nato dodamo riž, premešamo in prilijemo vročo juho. Ko zavre, dodamo odcejeno koruzo, pokrijemo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha.

V skledi stepemo jajca, primešamo moko in parmezan. Ko se rižota malo ohladi, primešamo jajčno zmes. V ponvi segrejemo za prst olja, z žlico zajemamo zmes in jo polagamo v vroče olje ter s hrbtom žlice malo potlačimo. Ko so ocvrtki na spodnji strani pečeni, jih obrnemo in popečemo še na drugi strani.