Sladek bananin kruh

V teh nenormalno mrzlih dneh se pač moramo malce razvajati. Predlagamo vam zanimiv recept, ki bo navdušil tako odrasle, kot tudi najmlajše. Domač kruh je nedvomno najboljši in najbolj diši. Ko kruh pečemo doma, mu lahko še kaj dodamo in ga tako še izboljšamo, sladek bananin kruh pa je res odličen. Sestavine za 1 daljši podolgovat model.

POTREBUJEMO:

  • 450 g olupljenih banan
  • 3 jajca
  • 100 g masla
  • 120 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 300 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 50 g kokosovih kosmičev

PRIPRAVA:

Banane narežemo, dodamo jajca in s paličnim mešalnikom zmečkamo. V večji skledi najprej penasto umešamo maslo in sladkor, nato dodamo sol in primešamo bananin pire. V drugi skledi zmešamo moko s pecilnim praškom in kokosovimi kosmiči.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Model namažemo z maslom. Suhe sestavine stresemo v večjo skledo in vse dobro zmešamo. Testo stresemo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut.