Sadno presenečenje v kozarčku

Sladice, ki jih postrežemo v steklenem kozarcu, so resnično nekaj posebnega in zato primerne za posebne priložnosti.

Sestavine za 4 osebe:

Za vaniljevo omako:

  • 1/2 zavoja vaniljevega pudinga v prahu
  • 30 g sladkorja
  • 400 ml mleka

Za drobljenec:

  • 400 g sliv brez koščic
  • 350 g kislih jabolk
  • 80 g orehov
  • 185 g sladkorja
  • ½ žličke mletega zvezdastega janeža
  • ½ žličke cimeta
  • 1/2 žličke mletih klinčkov

Priprava:

  1. Puding zmešamo s sladkorjem in šestimi žlicami hladnega mleka. Preostalo mleko zavremo. Dodamo puding in med mešanjem kuhamo eno minuto. Odstavimo in počakamo, da se ohladi.
  2. Slive in olupljena jabolka narežemo na večje kose. Natehtamo 400 g sadja in ga stresemo v mešalnik. Dodamo sladkor in ukašimo.
  3. Preostalo sadje sesekljamo, orehe nasekljamo in vmešamo v drobljenec. Dodamo cimet, janež in mlete klinčke. Počakamo 15 minut, da se okusi prepojijo.
  4. Sadje naložimo v steklene kozarčke in dodamo vaniljevo omako.