Rižota s šparglji in škampi

Pomlad je čas cvetlic, ljubezni, veselja, sreče in … špargljev. Pripavite nadvse enostaven recept, ki bo navdušil ljubitelje rižot, morskih sadežev in špargljev, seveda … 

Sestavine:

  • 1 večja sesekljana čeula
  • 1 liter kokošje ali piščančje juhe
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol
  • poper
  • 250 ml riža (za rižote)
  • 300 g šparglejv
  • 250 g očiščenih škampov
  • poper

Priprava

Šparglje očistimo in narežemo na 2 cm dolge koščke. Pri škampih ločimo lupino od mesa. Juho zavremo. V široki posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, solimo, mešamo in pražimo približno 5 minut, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo riž, premešamo, limonino lupinico in prilijemo 1 skodelico vrele juhe. Na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 12 minut. Vmes dodamo šparglje in škampe, postopoma prilivamo vrelo juho ter večkrat premešamo, da se riž ne izsuši. Nazadnje začinimo s sveže mletim črnim poprom in rižoto ponudimo vročo.