Pita z jajčevci, paradižnikom in mocarelo

Kombinacija jajčevcev, paradižnika in mocarele je primerna tudi za nadev pite. Sezonska zelenjava je najboljša izbira – saj je veliko bolj zdrava. Jajčevci vas bodo še kako nasitili, pa čeprav nimajo ravno veliko kilokalorij.

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g vlecenega testa
  • 1 večji ali 2 manjša jajčevca
  • 3 do 4 paradižniki
  • 250 g mocarele
  • 1 lonček kisle smetane
  • 2 jajci
  • sol
  • 3 žlice moke
  • 1 dl olja

Priprava:

1. Jajčevec narežemo na tanke rezine, jih posolimo in pomokamo ter postopoma v ponvi na vročem olju zlato ocvremo. Ocvrte rezine sproti polagamo na papirnate brisače, da se odcedijo. Paradižnik narežemo na koleščke. V skledi stepemo jajci, zmešamo s smetano in posolimo. Mocarelo narežemo na tanke rezine.

2. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Liste testa narežemo na velikost pekača. Na dno pekača damo 1 žlico olja in 2 lista testa, namažemo z jajčno zmesjo, nato položimo 1 plast rezin jajčevca, 1 plast paradižnika in 1 plast mocarele. Pokrijemo z listom testa in postopek ponovimo. Na vrh damo list testa in poškropimo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se testo hrustljavo zapeče.

Vse skupaj pa lahko še enostavneje pripravite v specialni ponvi, ki vam jo ponujamo po izjemni ceni! Izkoristite to neverjetno priložnost in naročite zdaj!