Kombinacija jajčevcev, paradižnika in mocarele je primerna tudi za nadev pite. Sezonska zelenjava je najboljša izbira – saj je veliko bolj zdrava. Jajčevci vas bodo še kako nasitili, pa čeprav nimajo ravno veliko kilokalorij.
Sestavine za 4 osebe:
- 250 g vlecenega testa
- 1 večji ali 2 manjša jajčevca
- 3 do 4 paradižniki
- 250 g mocarele
- 1 lonček kisle smetane
- 2 jajci
- sol
- 3 žlice moke
- 1 dl olja
Priprava:
1. Jajčevec narežemo na tanke rezine, jih posolimo in pomokamo ter postopoma v ponvi na vročem olju zlato ocvremo. Ocvrte rezine sproti polagamo na papirnate brisače, da se odcedijo. Paradižnik narežemo na koleščke. V skledi stepemo jajci, zmešamo s smetano in posolimo. Mocarelo narežemo na tanke rezine.
2. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Liste testa narežemo na velikost pekača. Na dno pekača damo 1 žlico olja in 2 lista testa, namažemo z jajčno zmesjo, nato položimo 1 plast rezin jajčevca, 1 plast paradižnika in 1 plast mocarele. Pokrijemo z listom testa in postopek ponovimo. Na vrh damo list testa in poškropimo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se testo hrustljavo zapeče.