Piščanec s pršutom in mlado čebulico

Piščanca lahko uporabimo tudi za to, da vanj zavijemo zelenjavo, vse skupaj pa še dodatno učvrstimo s pršutom!

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 piščančjih stegen brez kosti in kože
  • 8 ozkih rezin kraškega pršuta
  • 1 šopek mlade čebulice
  • sol in poper
  • 2 žlici olja
  • 1 zajemalka čiste kokošje ali zelenjavne juhe

Priprava:

1. Čebulico očistimo in z zelenjem vred narežemo na približno 8 cm dolge koščke. Vsak kos piščancjega mesa na notranji strani solimo in popramo, nanj damo nekaj koščkov čebulice, zvijemo in ovijemo v rezino pršuta.

2. V ponvi segrejemo olje, dodamo mesne zvitke in jih na hitro popečemo. Nato jih obrnemo, prilijemo vročo juho in pokrito dušimo še približno 20 minut. Ponudimo jih s popečeno polento in dušeno zelenjavo.