Piščanec s krompirjem, paradižnikom in olivami

Ta recept je tako enostaven, da vas bo že zaradi tega več kot navdušil … Dejansko ne potrebujete skoraj nikakršnega kulinaričnega predznanja za pripravo te jedi, ki pa bo kljub temu res okusna in izvrstna! Ideja za hitro kosilo! Krompir, paradižnik in olive spečemo kar skupaj z mesom v pečici, da se okusi premešajo.

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg piščančjih krač in stegen
  • 800 g bolj drobnega krompirja
  • 1 pločevinka celega olupljenega paradižnika
  • 150 g črnih grških oliv Kalamata
  • 3 žlice olja
  • sol in poper
  • 2 dl čiste juhe

Priprava:

1. Krompir olupimo in narežemo na kose. V slani vodi ga kuhamo 5 minut, nato vodo odlijemo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

2. Pekač naoljimo, vanj zložimo kose piščanca in krompir, solimo in popramo ter pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut, nato kose mesa obrnemo, vmes damo odcejene paradižnike, vse potresemo z olivami, prelijemo z vročo juho in naprej pečemo od 15 do 20 minut, da se meso in krompir zmehčata.

 Vsekakor pa je tudi ta recept kot zanalašč za prave ljubitelje dobre hrane, ki tudi radi kuhajo in če med te spadate tudi vi, kliknite v našo rubriko KUHINJA, kjer boste našli kup zanimivih in tudi inovativnih izdelkov za vašo kuhinjo – Ker … Kuhanje je strast, mar ne? ?