Naj ragu

Hitro, enostavno, absolutno ne-komplicirano, zdravo in zeeeeeeeeeeeelo okusno. Predstavljamo vam naš ‘naj ragu’, ki bo oplemenitil vse vrste testenin. Za vas smo izbrali najlažjo različico, ki pa nujno zahteva eno ključno sestavino – ljubezen! Malo sestavin, nič ojačevalcev okusa in veliko ljubezni, torej! 🙂

SESTAVINE

  • 3 majhne rdeče čebule
  • korenje – 2 ali 3, odvisno od velikosti
  • 500 g pelatov
  • 1 kilogram mletega GOVEJEGA mesa
  • olivno olje
  • rožmarin
  • sol
  • poper
  • Refošk
  • ljubezen 🙂

POSTOPEK:

Čebulo in korenje sesekljamo. Pri tem si lahko pomagamo z vrhunskim Veggie Cut rezlanikom, ki bo omogočil, da je vse enakomerno narezano in tako se bo vse skupaj tudi bolje pražilo. Na prej segreto olje vržemo čebulo in korenje, prepražimo. Pazimo, da se ne osmodi! Ko čebula postekleni, dodamo mleto meso – pražimo vsaj 10 minut! Solimo in popramo po želji. Vmes zalijemo z rdečim vinom – priporočamo primorski Refošk. Ko je meso dobro prepraženo, dodamo pelate … Ogenj zmanjšamo, dodamo rožmarin in kuhamo čim več časa … Dogajanje budno spremljamo in po potrebi premešamo z veliko mero ljubezni. 🙂

Ta enostaven ragu lahko serviramo s katerim koli tipom testenine … Najboljši pa bo z domačimi jajčnimi rezanci. Pa dober tek!