Jan Kovačič najraje pripravi …

Ribo zna seveda tudi sfilirati …

Trener Jan Kovačič je velik gurman, ki si rad svoje obroke pripravlja sam. Jan je vegetarijanec, a kljub temu se ne odreka ribjemu mesu. Zelo rad ima morske ribe, ki mu jih v Ljubljano prinese prijatelj ribič. Skoraj najraje pa ima brancina, ki ga pripravi na povsem enostaven način.

Tako nam je opisal svoj recept za brancina v soli: »Riba mora biti nujno zelo sveža! Najraje imam brancina, ki ga pred pripravo dobro operem in posušim.  Lusk mu ne odstranim! V primeren pekač stresem kar veliko količino grobe soli in nanjo položim ribo, ki jo potem še pokrijem s soljo. Navadno uporabim kilo ali kilo in pol soli, čisto odvisno od velikosti ribe. Dam jo v pečico na 180 stopinj, po 30 minutah potegnem ven, vzamem eno trdo stvar, razbijem sol in vzamem ribo ven. Potem jo sfiliram in to je to. Riba je izjemno okusna in sočna, stanovanje pa ne smrdi!«

Jan, ki je že nekaj časa srečen s svojo Nives, pravi, da si obroke večinoma pripravljata doma sama. Nives skrbi za jutra in pripravlja slastne in zdrave zajtrke, Jan pa večinoma poskrbi za kosila. Hrana je zanje izjemnega pomena, saj z zdravo in uravnovešeno prehrano je pot k fit in zdravemu telesu še veliko bolj hitra.

Če tudi vi radi kuhate in sami pripravljate slastne obroke, kliknite sem in preverite kaj vse vas čaka v rubriki Kuhinja! 

Jan nam je pripravil slastnega brancina!