Jagodna pena s kislo smetano

 

Sestavine za 4 skledice ali kozarce:

  • 250 g jagod
  • 2 kivija
  • 180 g kisle smetane
  • 1 zavitek rdeče želatine z okusom jagod
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 1 žlička limoninega soka

Priprava:
1. Nekaj jagod in kivi narežemo, damo v skledico, potresemo s sladkorjem v prahu, poškropimo z limoninim sokom in premešamo. Preostale jagode zmiksamo.

2. Za pripravo želatine zavremo 2,3 dl vode, vanjo vmešamo želatino in odstavimo. Primešamo zmiksane jagode in kislo smetano ter sok, ki se je nabral v skledici z narezanim sadjem. Zmes nalijemo v skledice ali kozarce, damo na hladno, da se strdi, nato jo okrasimo z narezanim sadjem in postrežemo.

Veste, kaj MORATE imeti v vaši kuhinji? Dober nož in izjemno desko! Predstavljamo vam enkratno in inovativno desko za rezanje s pladnjem iz bambusa, priznane znamke TakeTokio – SEDAJ V AKCIJI! KAR 40% MANJ! Izkoristite to neponovljivo priložnost in jo naročite na TEJ povezavi!