Čufte turškega paše

Neverjetno! Za tole odlično jed potrebujemo le nekaj sestavin!

Sestavine za 4 do 6 oseb:

120 g riža (bolj drobnega)

  • 600 g mlete mlade govedine
  • sok 1 limone
  • 2 jajci
  • 3 dl kislega mleka

Potrebujemo še: sol in poper, 1 ščep origana, 2 zvrhani žlici moke, 2 dl olja, 1 žličko sladke paprike.

Priprava:

  1. Riž stresemo v cedilo in ga pod tekočo vodo dobro splaknemo, nato ga v osoljeni vodi skuhamo. V skledi zmešamo mleto meso, kuhan riž, limonin sok, sol in poper ter origano. Zmes dobro pregnetemo, skledo pokrijemo in za najmanj 30 minut damo v hladilnik.
  2. V drugi skledi stepemo jajci, primešamo moko in ščepec soli, da dobimo gladko testo. Iz ohlajene mesne zmesi oblikujemo kroglice, jih pomočimo v testo in v vročem olju zlato ocvremo.
  3. Olje nato precedimo, prilijemo nekaj žlic vode, dodamo sladko papriko, prevremo in polijemo po kroglicah. Nazadnje dodamo še kislo mleko in postrežemo. Zraven lahko ponudimo dušen ali kuhan riž in mešano solato.

Veste, kaj MORATE imeti v vaši kuhinji? Dober nož in izjemno desko! Predstavljamo vam enkratno in inovativno desko za rezanje s pladnjem iz bambusa, priznane znamke TakeTokio – SEDAJ V AKCIJI! KAR 40% MANJ! Izkoristite to neponovljivo priložnost in jo naročite na TEJ povezavi!