Artičoke z mesnim nadevom

Artičoke niso samo zelo okusne, zdrave in z nizko kalorično vrednostjo, artičoke so tudi afrodiziačne … No, vsaj tako pravijo … Predstavljamo vam artičoke kot glavno jed! 

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 velike artičoke
  • 250 g mlete govedine
  • 3 žlice drobtin
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • 1 drobno jajce
  • 1 strok česna
  • sol in poper
  • 1 ščep timijana
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 dl čiste zelenjavne juhe

Priprava:

  1. Artičokam potrgamo zunanje trde liste, nato vrhove listov s škarjami ali ostrim nožem odrežemo in sproti vse damo v skledo z mrzlo vodo, ki smo ji dodali dve žlici limoninega soka ali pol kavne žličke citronske kisline. Peclje olupimo in narežemo na koščke. Nato v vreli slani vodi artičoke in koščke pecljev kuhamo 10 minut.
  2. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V skledi dobro zmešamo meso, drobtine, eno žlico parmezana, stepeno jajce, pretlačen česen, solimo in popramo, primešamo še timijan in peteršilj.
  3. Artičoke nadevamo s pripravljenim nadevom, jih zložimo v naoljen pekač, prelijemo z juho in pokapljamo z oljem. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut, nato jih posujemo s preostalim parmezanom in pod vklopljenim žarom pečemo še 5 minut.

Pri pripravi artičok je res veliko rezanja … Potrebovali boste vrhunski nož! Predstavljamo vam NEVERJETNO AKCIJSKO ponudbo – visoko kvalitetni noži iz keramike kar 79% znižani! Izkoristite in naročite čimprej! Zaloge so omejene!