Recept za rahle piškote iz Hokaido buče in kokosove moke

hokaido hokaidokokosovamoka

SESTAVINE:

20 dkg kuhane Hokaido buče
25 dkg kokosove fino mlete bio moke
4 žlice kokosovega bio olja
3 žlice kokosovega bio sladkorja
1 pecilni prašek

POSTOPEK KUHANJA:

Kuhano bučo, v posodi zmeškamo z vilico in nato dodamo vse ostale sestavine. Vse dobro premešamo z rokami, da nastane krhka masa.
Če se masa ne sprijema dobro, dodamo še malo kokosove maščobe po občutku. Z rokami oblikujemo piškotke in jih položimo v pekač na peki papir.
Iz te količine, dobimo približno 30 piškotkov, kar zadostuje za en pekač.
Piškotke damo v ogreto pečico in jih pečemo pri 170°C, 20-30 minut.
Še toplo povaljamo v kokosovem sladkorju, po želji pa lahko tudi v kokosovo grobo mleto moko, ali jih posujete s sladkorjem v prahu.
Piškotki so primerni za ljudi, ki ne smejo uživati glutena in laktoze, vegeterijance in vegane. So zelo rahli in se v ustih kar stopijo.
Presenečeni boste nad okusom, ki je božanski.

Dober tek!

pekac