polnjene piščančje prsi

Polnjene piščančje prsi v gobovi omaki

Kaj si želi sodobna ženska, ko se vrne iz službe domov? Na štedilniku pričarati v največ pol ure in za malo denarja nekaj zdravega, okusnega in lahkega.

polnjene piščančje prsi
polnjene piščančje prsi

Polnjene piščančje prsi v gobovi omaki

Čas priprave: 30 minut

  • Sestavine za 4 osebe:
  • 60 g suhih sliv
  • 80 g dimljene slanine
  • 4 kose piščančjih prsi (po 150 g )
  • Poper
  • 2 žlici olja
  • 200 g šampinjonov
  • 2 mladi čebuli
  • 100 ml smetane
  • 1 zavoj instant gobove juhe

Priprava:

  1. Slive sesekljamo. Slanino narežemo na trakove, jo popečemo, potem pa zmešamo s slivami.
  2. V vsak file z nožem naredimo žepek in od znotraj popramo in napolnimo s slivovim nadevom.  Odprtino zapremo z zobotrebci, da nadev ne bo uhajal. Popečemo na olju (8- 10 minut).
  3. Medtem očistimo šampinjone, jih narežemo. Čebulo narežemo na 2 cm kose.
  4. Meso vzamemo iz ponve in ga postavimo na toplo. V ponvi popražimo gobe. Odstavimo.
  5. V ponev vlijemo 400 ml hladne vode in smetano. Dodamo juho iz vrečke in med mešanjem zavvremo. Kuhljamo 6 – 7 minut. Ne pozabimo mešati!
  6. Malo pred koncem dodamo omaki gobe, čebulo in meso. Dobro pregrejemo.