Poletna torta z melono ali lubenico

Sestavine:

Za testo:

  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • 80 g moke

 

Nadev:

  • 1 melona (ali lubenica)
  • 70 g sladkorja
  • 300 g navadnega jogurta
  • 1 bio limona (sok in lupina)
  • 150 g sladke smetane
  • 8 lističev želatine

Priprava:

1.     Jajca stepemo s sladkorjem v kremasto zmes. Ko naraste, dodamo moko in vlijemo testo v okrogel pekač s premerom 22 cm. Pečemo 30 minut na 175 stopinjah. Počakamo, da ohladi, in potem dvakrat po dolgem prerežemo.

2.     Iz melone ali lubenice izdolbeno kroglice in jih damo na hladno. Kar ostane od sadja, ukašimo skupaj s sladkorjem. Dodamo sok in limonino lupino.

3.     Želatino namočimo v hladno vodo, ožamemo in zmešamo z dvema žlicama meloninega pireja. Med mešanjem segrevamo. Ko se želatina razpusti, dodamo še preostali melonin pire in jogurt. Postavimo v hladilnik.

4.     Ko se pire strdi, vmešamo še stepeno sladko smetano.

5.     Na dno pečenega biskvita, ki smo ga položili na dno tortnega modela s snemljivim obodom, visokim 15 cm, porazdelimo polovico meloninih kroglic. Zalijemo s tretjino kreme in pokrijemo s plastjo testa. Naložimo spet kroglice melone, kremo in pokrijemo z biskvitom. Vrhnja plast torte naj bo krema.

6.     Torto postavimo v hladilnik za vsaj dve uri. Potem jo okrasimo s sadnimi kroglicami.

poletna torta

poletna torta