Nebeško praznična sladica

Nebeško dobra praznična sladica, ki jo lahko pripravite skupaj z vašimi najmlajšimi.

Čas priprave40 min                  Čas kuhanja15 min                     Skupaj55 min

Sestavine za 6 oseb:

500 ml  sladke smetane za stepanje

maskarponeja, zmešanega z vanilijevimi semeni

kivijev

1 manjši ananas

1 košarica jagod ali malin

temna čokolada za dekoracijo

kozarec coctail češnjic

BISKVIT:

400g masla sobne temperature

200 g sladkorja

6 jajc sobne temperature

5 žlic nesladkanega kakava

4 žličke pecilnega praška

3dl toplega mleka

400 g  moke

Najprej spečemo čokoladen biskvit. Maslo in sladkor penasto umešamo. Dodajamo jajce po jajce – vsakič, ko ga dodamo, zmes dobro premešamo. Dodamo kakav, mleko in moko, zmešano s pecilnim praškom. Vse dobro premešamo in pečemo v velikem pekaču, obloženem s peki papirjem, na 200 stopinj Celzija približno 15 minut (odvisno od pečice). Če je biskvit pečen, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je biskvit pečen.

Pečen biskvit dobro ohladimo in ga z rokami razdrobimo v drobtine. Pripravimo si ostale sestavine, ki jih potrebujemo za zloženko. Sladko smetano stepemo, maskarpone pa zmešamo z vanilijevimi semeni. Kivije in ananas olupimo in narežemo na kolobarje.

V veliko stekleno skledo najprej nasujemo plast čokoladnih drobtin in jih prekrijemo s plastjo maskarponeja. Sledi plast sadja, nato plast čokoladnih drobtin, plast smetane, plast sadja in ponovno plast čokoladnih drobtin. Zaporedje ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin ter pazimo, da zaključimo s plastjo sladke smetane. Po smetani potrosimo čokoladne ostržke. Sladico okrasimo s coctajl češnjicami in za nekaj ur shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

Da si proces kuhanja še poenostaviš, preveri našo ponudbo kuhinjskih pripomočkov: KLIK!

Nebeško dobra praznična sladica, ki jo lahko pripravite skupaj z vašimi najmlajšimi.

Čas priprave40 min                  Čas kuhanja15 min                     Skupaj55 min

Sestavine za 6 oseb:

500 ml  sladke smetane za stepanje

maskarponeja, zmešanega z vanilijevimi semeni

kivijev

1 manjši ananas

1 košarica jagod ali malin

temna čokolada za dekoracijo

kozarec coctail češnjic

BISKVIT:

400g masla sobne temperature

200 g sladkorja

6 jajc sobne temperature

5 žlic nesladkanega kakava

4 žličke pecilnega praška

3dl toplega mleka

400 g  moke

Najprej spečemo čokoladen biskvit. Maslo in sladkor penasto umešamo. Dodajamo jajce po jajce – vsakič, ko ga dodamo, zmes dobro premešamo. Dodamo kakav, mleko in moko, zmešano s pecilnim praškom. Vse dobro premešamo in pečemo v velikem pekaču, obloženem s peki papirjem, na 200 stopinj Celzija približno 15 minut (odvisno od pečice). Če je biskvit pečen, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je biskvit pečen.

Pečen biskvit dobro ohladimo in ga z rokami razdrobimo v drobtine. Pripravimo si ostale sestavine, ki jih potrebujemo za zloženko. Sladko smetano stepemo, maskarpone pa zmešamo z vanilijevimi semeni. Kivije in ananas olupimo in narežemo na kolobarje.

V veliko stekleno skledo najprej nasujemo plast čokoladnih drobtin in jih prekrijemo s plastjo maskarponeja. Sledi plast sadja, nato plast čokoladnih drobtin, plast smetane, plast sadja in ponovno plast čokoladnih drobtin. Zaporedje ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin ter pazimo, da zaključimo s plastjo sladke smetane. Po smetani potrosimo čokoladne ostržke. Sladico okrasimo s coctajl češnjicami in za nekaj ur shranimo v hladilnik, da se dobro ohladi.