Lignji polnjeni z grahom in šunko v paradižnikovi omaki

Priprava jedi je hitra in preprosta, poleg tega pa imamo lahko tudi vse sestavine na zalogi v hladilniku in zamrzovalniku.

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g očiščenih lignjev (lahko zamrznjenih)
  • 80 g šunke
  • 1 skodelica graha
  • 2 mladi čebulici
  • od 2 do 3 žlice olivnega olja
  • 250 g češnjevih paradižnikov (lahko iz pločevinke)
  • 2 dl paradižnikove kaše
  • sol in poper

Priprava:

1. Beli del čebulic in šunko na drobno zrežemo, zelenje prihranimo. V ponvi segrejemo 1 žlico olja, dodamo čebulico in malo popražimo, da se zmehča. Dodamo grah, solimo in popramo, premešamo, prilijemo 1 dl vroče vode in pokrito dušimo toliko časa, da se grah zmehča in tekočina povre. Nato dodamo še šunko, premešamo in odstavimo.

2. Vrečke lignjev napolnimo z grahovim nadevom in spnemo z zobotrebci. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, nanj damo polnjene lignje in jih po obeh straneh popečemo. Nato dodamo paradižnike in paradižnikovo kašo, solimo in popramo ter pokrito dušimo približno 20 minut. Čas dušenja je odvisen od velikosti lignjev.