kari s šalotko

Kari s šalotko

kari s šalotko
šalotka

Čas za pripravo: 25 minut

Sestavine za 4 osebe:

  • 3 zelene feferone
  • ½ žličke kurkume
  • ½ žličke koriandra
  • ½ žličke cimeta
  • 2 žlički nastrganega ingverja
  • 4 stroke česna
  • Sol
  • 10 šalotk
  • 4 žlice olja
  • 2 – 4 nageljnove žbice
  • 500 g piščančji prsi
  • 200 ml kokosovega mleka

Priprava:

  1. V možnarju pretlačimo sesekljane feferone, kurkumo, koriander, cimet, ingver, česen, sol in sesekljani dve šalotki, dodamo žličko olja in 2 žlici mrzle vode.
  2. Meso narežemo na koščke, ga zmešamo s prej narejeno pasto in mariniramo 20 minut.
  3. Preostalo olje segrejemo, dodamo nageljnove žbice in minutko pražimo. Potem dodamo meso in pražimo 5 minut.
  4. Sesekljamo tudi preostalo šalotko in pražimo 10 – 12 minut. Preostalo pasto zalijemo s 100 ml vode in kokosovim mlekom ter prelijemo po mesu. Kuhljamo 5 – 7 minut.