Hladna pečenka s šparglji in korenčkom

Predstavljamo vam idejo za malce drugačno pečenko, pri kateri eno glavnih vlog igrajo sezonski, okusni in zelo zdravi šparglji. Presenetite vaše domače s to ‘nenavadno’ pečenko! 🙂

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g svinjskega kareja brez kosti
  • 1 korenček
  • 5 ali 6 zelenih špargljev
  • 2 žlici olja
  • sol in poper
  • 1 dl čiste juhe

Priprava:

1. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Z dolgim ostrim nožem zarežemo v sredino mesa, da naredimo odprtino, kamor porinemo ostrgan korenček in šparglje. Meso natremo s soljo in poprom ter ga na vročem olju na hitro popečemo z vseh strani.

2. Nato manjši pekač z mesom prestavimo v pečico in pečemo 35 minut. Vmes pečenko polivamo z vročo juho in jo večkrat obrnemo. Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz pekača, zavijemo v aluminijasto folijo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nazadnje pečenko narežemo.