Fidget spinner izumiteljica

Fidget spinner – zgodba, ki se skriva v ozadju

 

Fidget spinner izumiteljica
Gospa Catherine s svojo vnukinjo

Fidget spinner – Priljubljena prstna vrtalka, ki je obnorela ves svet, ima za seboj res zanimivo, lahko bi rekli celo žalostno zgodbo. Marsi kdo, ki ne ve, kako so potekali dogodki, govori o ‘originalnem’ fidget spinnerju, se krepko moti – originalni fidget spinner NE OBSTAJA. Obstajajo slabši, boljši, lepši, grši, trpežnejši in še bi lahko naštevali …

Glede na planetarni uspeh tega malega izdelka, ki je obnorel skoraj vse, bi morala gospa Catherine Hettinger iz ameriške Floride, uživati (milijonske) sadove svojega izuma … Ampak, žal ni tako. Catherine, ki je fidget spinner izumila že v 90-ih letih prejšnjega stoletja, je ostala praktično praznih rok. Ker izdelek do leta 2005 ni doživel uspeha, ki bi si ga morda že takrat zaslužil, je ostala gospa Hettinger dejansko praznih žepov. Zato je leta 2005 prenehala s plačevanjem letne vsote za vzdrževanje patenta. Skratka, ni si mogla privoščiti niti 400 dolarjev, ki jih je morala letno nakazovati uradu za patente zato, da je patent v njeni lasti.

Ko je na vse skupaj že malce pozabila in se začela ukvarjati z drugimi zadevami, se je zgodilo – kar naenkrat neverjeten uspeh te male stvarce, ki je dobesedno osvojila ves svet.

Gospa Catherine bi bila sedaj lahko milijonarka, če bi uspela obdržati patent, tako pa se vsak mesec bojuje s stvarmi, ki obremenjujejo skoraj vse ljudi na svetu – plačilo najemnine, telefona, elektrike … Vsakodnevni nakupi v lokalni trgovini in podobno. Gospo Catherine so obiskali novinarji časopisa The Guardian, ki so naleteli na zelo pozitivno naravnano gospo. Pravi, da je čisto vesela, da je spinner prišel do tega uspeha, pač zaradi spleta okoliščin, sedaj ni bogata, temveč običajna ameriška državljanka. Novinarjem je med drugim tudi povedala, da le 3% ameriških izumiteljev uspe obdržati svoj patent.

V poznih 90-ih letih, ko je kolegom predstavljala svoj izum, je naletela na zelo veliko pozitivnih mnenj. Njena prijateljica, učiteljica, ki dela z avtističnimi otroki, je ugotovila, da spinnerji delujejo zelo pomirjujoče.

Najnakupi.si ponuja visoko kvalitetne spinnerje!

Velika podjetja, ki izdelujejo igrače, so bila mnenja, da fidget spinner nima prihodnosti! 

Catherine je čutila, da bi lahko spinnerji postali prodajni hit. Kontaktirala je kar nekaj podjetji, ki izdelujejo igrače, vendar vsi so ji obrnili hrbet, češ da je to neumnost, ki ne bo nikogar prepričala. Ko je bila skoraj pred podpisom pogodbe s podjetjem Hasbro, ki je spinnerje testiralo in gospe Catherine obljubilo sodelovanje, so se vodilni v podjetju odločili, da spinnerjev ne bodo proizvajali. Catherine je omagala. Ni več plačevala tistih 400 dolarjev za svoj patent in ga tako izgubila.

Bolezen v ozadju uspešne zgodbe

Zgodba o tem, kako je Catherine izumila mali fidget spinner, je povezana z njeno boleznijo. Kar nekaj let je trpela za miastenio gravis, boleznijo, ki prizadene mišičevje in zaradi katere so pacienti zelo šibki. Ne morejo dvigovati težkih stvari, vsak korak je zanje velik napor. Zato je Catherine za svojo hčerkico naredila fidget spinner – z njim sta se lahko skupaj igrali, saj je bil spinner dovolj lahek za bolehno mamico, ki je s to malo igračko osvojila najprej svojo punčko, kasneje pa ves svet. Catherine se na srečo sedaj počuti mnogo bolje, uživa s svojimi vnuku in vesela je za planetarni uspeh tega malega izuma, ki je spremenil svet!

Ni kaj dodati, krasna ženska, ki je vesela, da se otroci in odrasli širom sveta zabavajo z njenim izumom!


Če ste tudi ti ljubitelj tega izuma in če si želite kvaliteten, trpežen ali pa drugačen spinner, preverite ponudbo na najnakupi.si! Ponujamo res veliko paleto najrazličnejših spinnerjev, od pisanih, enobarvnih, z led lučkami, medeninastih, aluminijastih in še bil lahko naštevali. Skupni imenovalec spinnerjev, ki jih dobite na najnakupi.si je izjemna kvaliteta in trpežnost!

Najnakupi.si – Zaupanja vredna trgovina!