Danes so Hrvati spet ‘na vrsti’!

Na nogometnem svetovnem prvenstvu v Rusiji bosta danes znani še zadnji polfinalistki. Ob 16.00 se bosta v Samari merili Švedska in Anglija, ob 20.00 v Sočiju pa še Rusija in Hrvaška. Že v petek sta si polfinale zagotovili Francija in Belgija.

V Samari bo tekma pomembna za obe ekipi, saj se ne ena ne druga nista tako daleč prebili že skoraj četrt stoletja. Za Švedsko bi bil to prvi polfinale po SP 1994, kjer je bila na koncu tretja, Angleži pa so se nazadnje v polfinale prebili leta 1990 v Italiji, kjer so končali na četrtem mestu. V švedsko vrsto se po kazni vrača Sebastian Larsson, manjkal pa bo v obrambi pomemben člen Mikael Lustig. Angleži so tarnali nad nekaj zdravstvenimi težavami, a večjih presenečenj ni pričakovati.


Kar zadeva Rusijo in Hrvaško, je za obema težak boj osmine finala, oboji so namreč napredovali po streljanju enajstmetrovk. Rusi so izločili Špance, Hrvati pa Dance. Za Ruse, ki ne bodo mogli računati na Jurija Žirkova, vrača pa se Alan Dzagojev, je že preboj v četrtfinale več, kot so pričakovali pred mundialom, na drugi strani pa si Hrvati močno želijo v polfinale, ki so si ga nazadnje priigrali pred 20 leti v Franciji.