Čebele so nam podarile najbogatejše darilo vseh časov

Lepota in mladosten videz se morda zdita trivialna in ju ne smatramo za evolucijsko pomembna, v resnici pa vključujeta številne življenjske vidike in nihanja ter sta gonilo naravne selekcije in evolucije. Lepota je pravzaprav bistvo življenja in narave in ne boste verjeli, čebele so tiste, ki nam pri tem pomagajo!

Kozmetična industrija se pomembnosti lepote dobro zaveda in ponuja vedno nove izdelke, ki pa so pogosto vse bolj sintetični, umetni. Tovrstni izdelki namreč žal pogosto vsebujejo tudi snovi, ki so škodljive ali celo strupene za naš organizem in okolje, saj proizvajalci za uporabo prepovedanih kemikalij v svojih produktih izkoriščajo luknje v zakonodaji. Sodobna kozmetika zato lahko vsebuje številne precej dvomljive sestavine, ki bi prej sodile v testno epruveto, kot na vaš obraz.

Za vse bolezni raste rož’ca, za ostalo poskrbi čebel’ca

Narava je že davno pred nami poskrbela, da si pomaga sama, s sodelovanjem različnih vrst med seboj. Že pred dobrimi 200 leti so znanstveniki ugotovili, da so pisane barve in osupljive oblike cvetov namenjene zapeljevanju čebel in drugih opraševalcev, in danes dobro vemo, da bi brez čebel (pridelava sadja je kar v 80 % odvisna od oprašitve s pomočjo čebel, prav tako je od čebel odvisne več kot 30 % pridelane svetovne hrane) težko preživeli, kaj šele skrbeli za lepoto. Albert Einstein naj bi svaril: »Ko bo izginila še zadnja čebela, bo človek preživel le štiri leta. Ko ni več čebel, ni več opraševanja, ni več rastlin, ni več živali, ni več ljudi.«

Slovenija (Grad Podsmreka v Višnji gori) je zibelka kranjske sivke, druge najbolj razširjene vrste čebel na svetu. Naši čebelarji so v letu 2018 dosegli, da odslej ves svet v maju praznuje svetovni dan čebel, slovenski podjetniški duh in čebelarsko znanje pa sta botrovala rojstvu 100 % naravne kozmetične linije krem, bogatih z vitamini in antioksidanti ter popolnoma brez kemikalij, konzervansov ali aditivov, ki jo najdete pod imenom APIDONUM. Pod tem imenom je povsem naravne izdelke razvila in ustvarila družina Rozina iz Šmartnega pri Litiji, ki se ponaša z bogato čebelarsko tradicijo in izdelavo naravne kozmetike.

Darila čebel

Apidonum je izpeljanka, ki izvira iz latinščine in pomeni “čebelje darilo”, to ime pa združuje povsem naravne kreme iz šestih dragocenih čebeljih izdelkov: medu, cvetnega prahu, voska, propolisa, matičnega mlečka in čebeljega strupa, ki so jim dodana certificirana bio olja in esence.

Človek je dobrobiti čebeljega dela in čebeljih produktov spoznal že v davnini – prvo jamsko sliko ženske, ki nabira med divjih čebel, so odkrili v Španiji in datira od 7000 do 15 tisoč let v preteklost. Med so v svojih lepotnih tretmajih uporabljale številne zgodovinsko pomembne dame: druga žena cesarja Nerona, znameniti egipčanski lepotici Kleopatra in Nefretiti, ljubica francoskega kralja Ludvika xv Madame du Barry in angleška kraljica Ana, med pa je bil priljubljeno lepotilno sredstvo tudi v času kitajske dinastije Ming in številnih drugih antičnih civilizacijah.

Sodobne slovenske kreme APIDONUM so izdelane po patentirani formuli, ki omogoča najučinkovitejši izkoristek moči, ki jo je razvila narava. Tako kot lepotilna sredstva pravkar naštetih fatalnih dam, kreme APIDONUM ne vsebujejo kemikalij, konzervansov, barvil ali aditivov in so primerne za ljudi vseh starosti in tipov kože. Proizvajalci so ponosni in skrbno pazijo, da uporabljajo zgolj prvovrstne popolnoma naravne in zdravstveno neoporečne sestavine, kar potrjujejo številni certifikati. Bolj kot profit jih je pri ustvarjanju vodilo diametralno nasprotno izhodišče: uporabnikom ponuditi vrhunski izdelek iz le najbolj kakovostnih organskih sestavin, ki jih nudi mati narava in ki našo kožo neguje na najbolj – tako naravi kot človeku – prijazen način.

Kaj pa, če imam alergijo ali težave s kožo?

Vsi izdelki APIDONUM so mikrobiološko testirani in potrjeno zdravstveno neoporečni, bogati z antioksidanti, vitamini in minerali, ne vsebujejo alergenov in spadajo v varno in učinkovito kozmetiko.

Kreme APIDONUM so primerne tudi za alergike na cvetni prah, saj ga ne vsebujejo, uporabo krem pa čebelarska družina Rozina, ki jih je ustvarila, celo priporoča pri alergiji na čebelji strup, da se pri pikih čebel ali drugih insektov s kremo tudi namažete. Nekaj previdnosti svetujejo le pri alergiji na med, v tem primeru je primerno uporabljati samo kremo APIDONUM Baby, ki ne vsebuje medu.

Kreme tudi sicer niso razvrščene glede na tip kože, temveč na zahtevnost nege oziroma koliko hranil vaša koža potrebuje. Zelo primerne so tudi za uporabo pri poškodovani koži, odrgninah, urezninah, padcih ali udarcih, po britju ali depilaciji, saj vse kreme vsebujejo tudi propolis, ki preprečuje okužbe in sproži celjenje kože. Po uporabi je koža pomirjena, zato so kreme izjemno primerne tudi pri psoriazi, kožnih boleznih, pigmentaciji ali aknah.

Seveda je mogoče povsem naravne kozmetične pripravke narediti tudi doma in morda že zdaj mrzlično iščete kozarec medu v omari. A dandanes nam čas tega pogosto ne dopušča, prav zato pa so odlični izdelki APIDONUM, saj nudijo bogastvo narave na dosegu roke v vsakem trenutku. Družina Rozina jim pravi kar kreme, narejene z Ljubeznijo.

VAŠA KOŠARICA

close
Call Now Button