Zaščitimo vrt pred mačkami

Tisti, ki imamo vrt dobro vemo, kako mu lahko prav naši ljubljenčki presneto škodujejo … A ker imamo radi tudi naše štirinožne prijatelje, se moramo domisliti alternativnih metod, ki bodo naš vrt dodobra zaščitile predvsem pred našimi muckami in mucki … 

Enako kot mi tudi mačke rade kopljejo po vrtni zemlji, a s povsem drugim razlogom. Na srečo obstaja kar nekaj naravnih in prijaznih načinov odganjanja mačk s predelov vrta, za katere ne želimo, da postanejo mačje stranišče.

Eden od najpreprostejših načinov je ta, da v vrtu ne pustimo praznih mest, ampak ga v celoti zasadimo z različno zelenjavo in cvetlicami.

Čebula jim ni všeč!

Ker mačke ne marajo vonja čebule, lahko gredice pred njimi zaščitimo tudi tako, da čebulo narežemo na pol centimetra debela kolesca in jih med rastlinami potrosimo po gredicah. Vonj čebule bo odganjal mačke približno 14 dni, nato je treba kolobarje zamenjati s svežimi. Podobno na mačke učinkuje tudi vonj kisa ali olupkov agrumov, kot so limona, limeta, pomaranča ali grenivka, ki jih naribamo in posujemo po zemlji.


NAŠ VRT PA BO VESEL TUDI TE EDINSTVENE RAZTEGLJIVE VRTNE CEVI! Magic Hose je raztegljiva vrtna cev, ki je spremenila pravila igre. Cev, ki je napravila revolucijo pri zalivanju vrta in pranju avtomobila. SEDAJ KAR 50% CENEJE!