Vsi jo sovražijo!

Bližajo se topli dnevi in z njimi tudi številni lepotni tretmaji, ki so pri marsikateri ženski še kako osovraženi. Še posebej nepriljubljena pa se je v anketi izkazala depilacija, ki je pristala prvem mestu. Česa pa se ve najtežje lotite?

Depiliranje nog je pri ženskah eden izmed najbolj osovraženih lepotnih tretmajev, je pokazala anketa spletne strani Escentual.com. A kljub temu, da številnim ženskam to opravilo ni niti najmanj ljubo, je raziskava pokazala, da Britanke kar 59 dni na leto porabijo za depilacijo, kar je polna dva meseca. Britanke pa ne samo, da so depiliranje uvrstile na vrh lestvice nepriljubljenih, prepričane so, da gre za eno izmed najbolj nagravžnih stvari, ki jih morajo ženske početi. »Britje in depilacija je ženskam najbolj nepriljubljeno opravilo, a kljub temu se vse strinjajo, da brez tega enostavno ne gre,« je dejala urednica Escentual.com Emma Leslie.


Vam je to kaj znano? Izognite se temu zamudnemu opravilu s tem ->KLIK KLIK KLIK!

Na listi najbolj osovraženih sledi urejanje pričeske, za kar 17 odstotkom žensk je to opravilo nujno zlo, ki pa mu dnevno namenijo vsaj 16 minut. Na visokem tretjem mestu pa je pristalo še puljenje obrvi. Med ‘priljubljenimi‘ opravili se je znašlo tudi odstranjevanje ličil, večina Britank se seveda tega loti vsak dan, a verjeli ali ne, kar dve petine se za čiščenje obraza odloči le dvakrat tedensko.


Kosmata dekleta niso najbolj priljubljena … 

Ste že poskusile egipčansko depilacijo?

Potrebujete dve skodelice sladkorja, četrt skodelice vode, četrt skodelice limone in malo meda. Na srednjem ognju raztopite sladkor, dokler je zmes še gosta dodajte sok limone in vodo. Vse skupaj kuhajte na najmanjši temperaturi dokler ne dobite zlate barve, to vam bo vzelo slabih deset minut. Nato ugasnite ogenj in mešajte vse dokler se zmes ne preneha peniti. Nato jo prelijte v stekleno oz. keramično posodo in uporabite večkrat. Sladkor velja za enega izmed najbolj naravnih konzervansov, ki preprečuje razvoj bakterij in je izjemno higienski.

Dokler je zmes še topla zajemite manjšo količino in jo oblikujte v kroglico. Nato jo razvlecite v ploščico in jo nanesite na želeno področje, v nasprotni smeri rasti dlačic. Pri odstranjevanju pa uporabite nagle poteze, v smeri rasti dlačic. Ko celoten sloj odstranite iz iste kroglice oblikujte novo ploščico in postopek ponovite na drugem delu kože. Egipčanska depilacija je povsem naravna, z njo boste odstranili tudi vrasle dlačice, rezultati pa bodo trajali od 4 do 6 tednov.

Če pa želite nekaj enostavnega, hitrega in UČINKOVITEGA – poskusite ta način depilacije! Navdušil vas bo!

Enostavno, hitro in brez bolečin odstrani dlake z nog, rok in obraza. Vaša koža bo po uporabi gladka in mehka. A ne samo to. Uporaba depilacijskih blazinic Depil Pads deluje tudi kot piling, s čimer odstrani staro povrhnjico. Za več informacij kliknite ->SEM<-