Teden kulture – Najnakupi.si vam knjigo podari!

Oljni portret Franceta Prešerna, ki ga je leta 1850 naslikal nemški slikar Franz Goldenstein, je prva upodobitev Franceta Prešerna in edina, ki je nastala po spominu na dejansko pesnikovo podobo.

8. Februar ni le dela prost dan, temveč je tudi dan, ko se spomnimo na našega največjega poeta – Franceta Prešerna. 8. februar se kot praznik slovenske kulture praznuje od leta 1945 naprej. Na ta dan poteka osrednja državna proslava, na kateri podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti v Sloveniji.

Slovenski kulturni praznik je torej spomin na leta 1849 umrlega pesnika, doktorja Franceta Prešerna. Ekipa najnakupi.si je mnenja, da je to eden pomembnejših dni v letu in zato smo se odločili, da bo ta teden naš ‘kulturni teden’. Vsakemu od naših kupcev, ki bo opravil nakup v vrednosti, ki je višja od 30€, bomo torej podarili krasno knjigo Podobe slovenstva, avtorice Nadje Zgonik. 

Značilnosti knjige: trda vezava, 237 strani, mere: 26×21 cm.

Podarjamo vam knjigo Podobe slovenstva, v vrednosti 70€! V knjigi Nadje Zgonik lahko prvič na enem mestu preberemo, kaj sploh pomeni nacionalna identiteta, kako kompleksna je, kakšna so bila v likovni umetnosti, zgodovini prizadevanja Slovencev za njeno vzpostavitev in ali je narodnost mogoče povezati z modernostjo. Knjiga na podlagi 79 barvnih reprodukcij umetnin prikaže, na katerih temeljih lahko Slovenci zgradimo sodobno nacionalno samozavest.

Ob katerem koli nakupu v vrednosti nad 30€ vam podarimo knjigo Podobe slovenstva. AKCIJA Najnakupi.si vam knjigo podari se začenja 6. februarja ob 15h  in zaključi v nedeljo , 11. februarja ob 24.00.