Tanja Ribič se je slekla …

Tanja Ribič je za nežno izpovedno balado ‘Ljudje’ posnela videospot, ki bo gledalce na poetičen način spomnil, da smo na koncu koncev vsi samo ljudje.

Produkcija videospota je potekala slaba dva meseca po Tanjinem nastopu na letošnji EMI. Režijo je prevzel Ven Jemeršič, ki je skupaj s Sabino Frlic napisal tudi scenarij. S Tanjo so želeli, da bi bil spot lahkoten, s pomembnim in razumljivim sporočilom. Zato so za pripovedovanje zgodbe k sodelovanju povabili par plesalcev, ki je odigral glavno vlogo in predstavljal vse ljudi, ki jih povezuje ljubezen – smisel in gonilo življenja. In tako kot ples za občutek lahkotnosti zahteva trdo delo, tudi vsakdanje življenje ni vedno najlepše.

Spot so morali posneti v enem dnevu, poseben izziv je bila želja, da ga posnamejo v le štirih kadrih. Če jim na ‘poroki’ ne bi ponagajalo sonce, bi jim to tudi uspelo, zato so pri snemanju zadnjih prizorov ustvarili nekaj več kadrov, da se je vse izteklo, tako kot so si zamislili.

Za verodostojnost zgodbe, ki sta si jo zamislila scenarista, je Ven predlagal, da spot začnejo z golo Tanjo, ki simbolizira človeka brez olepšav, nazivov in imetja … takega kot kot se rodi, da bi živeli v sožitju s soljudmi in naravo. Kljub začetnemu nelagodju in skeptičnosti pa se je Tanja ob podpori moža Branka Đurića – Đura, popolnoma predala režiserjevim željam in zablestela skozi objektiv.

Spot je zanimiv tudi zato, ker so kot statisti na snemanju sodelovali ljudje, ki so se odzvali na Tanjino povabilo preko njenega Instagrama. In čeprav so mnogi mislili, da so spot snemali pred ‘green screenom’, je bil v celoti posnet na lokaciji, s pravimi lučmi, v enem mahu, brez postprodukcije.

Na koncu dneva ni bilo člana snemalne ali igralske ekipe, ki ne bi prepeval ‘smo ljudje …’