Ta strupeni pajek se pogosto skriva med umazanim perilom!

Po nedavnem primeru, ko je gospod iz italijanskega mesta Terni, komaj preživel zaradi ugriza nevarnega rjavega pajka, je pametno poznati nekaj pomembnih podatkov o tem, precej majhnem pajku – samec namreč meri 7 mm, samica pa 9 mm.

Rjavi pajek samotar ali violinski pajek je precej nevaren pajek, saj lahko njegov, sicer neboleč ugriz, povzroči celo odmiranje notranjih organov in posledično smrt. Izhaja iz družine Sicariidae in njegov ugriz lahko povzroči obsežno nekrozo tkiva v območju ugriza.

Violinski pajek je po naravi precej boječ, zato zelo nerad ‘napade’ in ugrizne … Je pa res, da če se ga dotaknemo z roko, bo pač odreagiral. Živi tudi na jadranski obali, kjer pa se zadržuje predvsem v hišah oziroma prostorih, kjer je bolj toplo. Pajek samotar namreč na mara mraza in konstanto išče varno, udobno in seveda toplo zatočišče. Zato se nemalokrat zgodi, da se znajde v košarah za perilo, v raznih shrambah ali pa skrit za kakšno omaro. Redno čiščenje in sesanje prostorov bo pripomoglo k večji varnosti. Pri tem vam priporočamo uporabo sesalcev, ki globinsko čistijo in ki so izjemno učinkoviti tudi proti raznim žuželkam, pajkom in celo pršicam. Eden takih sesalcev je vrhunski sesalec Thomas, ki ga lahko dobite LE NA TEJ POVEZAVI!

Kako prepoznamo rjave violinske pajke?

Lahko so rjave, sive ali temno rumene barve, na hrbtni strani glavoprsja pa navadno poteka črni pas v obliki violine, katere vrat je usmerjen proti zadku. Zaradi tega nosi pajek različne vzdevke, kot sta violinski pajek ali goslarski pajek. Pajek prebiva na vzhodnem območju ZDA do Mehiškega zaliva, v Sredozemlju in tudi na obali Jadranskega morja.

Vaše stanovanje lahko globinsko očistite z vrhunskim sesalcem. Naj bo vaše stanovanje čisto in varno!