Svet glasbe pretresla žalostna vest – umrl znan glasbenik

Gotovo vas je večina že slišala skladbo To be with you, ki so jo leta 1992 izvajali rockerji Mr. Big in s katero so kraljevali skoraj na vseh svetovnih lestvicah. Ta skladba je ameriške rockerje pripeljala do planetarne prepoznavnosti, potem pa se je njihova glasbena pot le še vzpenjala … No, vsaj dokler je bil pristen rock priljubljen, kajti s prihodom novih rockerskih zvrsti, je ta klasičen rock utonil nekoliko v pozabo.

Skupina Mr. Big je nastala  v legendarnemu Los Angelesu, leta 1988. Takrat je bila Kalifornija središče rocka, kjer je mrgolelo takih in drugačnih skupin … Le nekatere pa so bile dovolj prepoznavne, vztrajne in drugačne, da so dosegle uspeh. Med ustanovitvenimi člani skupine Mr. Big je bil tudi bobnar Pat Torpey, ki je 7. februarja izgubil boj z zahrbtno Parkinsonovo boleznijo. Star je bil 64 let.


Tako so žalostno novico  o  smrti svojega kolega in ustanovitvenega člana skupine Mr. Big,objavili ostali člani skupine Mr. Big.

 

Skupina leta 1992, od leve proti desni: Billy Sheehan, Paul Gilbert, Pat Torpey in Eric Martin

Pred nekaj več kot 10 leti je Pat Torpey, kot predstavnik bobnov Tama, obiskal tudi Slovenijo, kjer je spoznal veliko število slovenskih glasbenikov. Kar nekaj jih je danes delilo svojo žalost prek družabnih omrežij in se spominjalo nasmejanega Američana, ki je znal uživati v tistemu, kar je imel najraje – v rock’n’rollu.

Pat je le tri tedne nazaj objavil to fotografijo …

1. avgusta 2018 bi morala skupina gostovati tudi v Sloveniji, natančneje v Kišu Šiška, v Ljubljani.Naj vas varuje Sveta Marija – Mater božja – Kliknite za nakup!


MORDA VAS ZANIMA TUDI TO:

V tej cerkvi lahko za mašo darujete kar z brezstično bančno kartico

Verjeli ali ne, obstaja cerkev, v katero lahko brez sramu vstopite tudi, če v žepih nimate gotovine. Kot je namreč znano, naj bi duhovniki v večini primerov živeli od darov, ki jih verniki darujejo za maše in od drugih prostovoljnih darov. V zadnjih letih pa namesto bankovcev in kovancev v …
Preberi več

Tina Maze je povila deklico!

Naša najboljša smučarka vseh časov, Tina Maze, je na predvečer slovenskega kulturnega praznika, postala mamica. Po poročanju slovenskih medijev, je rodila predčasno, povila pa je deklico. 34-letnica, ki je nosečnost kar nekaj časa skrivala, je 13. novembra novico o nosečnosti potrdila na svojem Twitter profilu. Po tej objavi se je umaknila iz javnosti …
Preberi več

Teden kulture – Najnakupi.si vam knjigo podari!

Oljni portret Franceta Prešerna, ki ga je leta 1850 naslikal nemški slikar Franz Goldenstein, je prva upodobitev Franceta Prešerna in edina, ki je nastala po spominu na dejansko pesnikovo podobo. 8. Februar ni le dela prost dan, temveč je tudi dan, ko se spomnimo na našega največjega poeta – Franceta Prešerna. 8 …
Preberi več