Rusi blokirali Telegram!

Sodišče v Moskvi je odredilo blokado aplikacije za izmenjavo sporočil Telegram v Rusiji, potem ko so lastniki aplikacije zavrnili zahtevo ruske obveščevalne službe FSB do zasebnih pogovorov. Predstavnikov Telegrama na sojenju ni bilo, saj niso hoteli sodelovati v “farsi”.

Če boste odpotovali v Rusijo, vam aplikacija Telegram ne bo delovala!

Aplikacija, ki omogoča deljenje sporočil, fotografij in videov v skupini z do 5000 člani, uporabljajo predvsem ruski politiki, priljubljena pa je tudi med skrajneži. Uporabnikom nudi visoko stopnjo zasebnosti. Razvili so jo leta 2003.

Aplikacijo pa naj bi blokirali zato, ker so mnenja, da bi “lahko informacije, poslane prek Telegrama, vsebovale podatke, uporabne za teroristične organizacije in skrajneže”. To pa predstavlja grožnjo Rusiji, je povedala zastopnica agencije FSB.

Ustanovitelj Telegrama Pavel Durov, ki je od leta 2014 v izgnanstvu, je lani zapisal, da so zahteve “tehnično neizvedljive” in v nasprotju z rusko ustavo, ki državljanom zagotavlja zasebnost komuniciranja.


Elektronske naprave dobesedno vladajo našemu planetu – brez njih enostavno ni več moč normalno živeti – torej, preveri naš pester izbor visoko tehnoloških izdelkov priznanih blagovnih znamk!