Preverite, kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh!

Danes bo pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, lahko tudi zagrmi. Dež bo najbolj izdaten na severovzhodu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija. Ponoči bodo padavine oslabele in marsikje tudi ponehale, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo na zahodu pretežno oblačno, drugod pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, drugod bodo predvsem sredi dneva in popoldne nastajale krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 14 do 19 stopinj.

Obeti: V sredo in četrtek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo, Alpami in severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Vremenska fronta se ob jugozahodnih višinskih vetrovih počasi pomika prek Slovenije.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Predvsem v krajih vzhodno od nas in v Kvarnerju bodo tudi posamezne nevihte. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Nekoliko hladneje bo. Pihal bo jugozahodni veter.

Napoved vpliva vremena na počutje: V prvi polovici ponedeljka bo vremenski vpliv močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. V drugi polovici dneva bo obremenitev postopoma slabela. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

V slabem vremenu in ponoči pa je zelo pametno, da uporabljate vrhunska očala za nočno vožnjo. Dobite jih na tej povezavi – KLIK!