Veste, kaj morate narediti v nedeljo?

Veste, kaj se bo zgodilo to nedeljo, 25. marca?! Spali bomo eno uro manj … Sicer bo to veliko bolj evidentno v ponedeljek, 26. marca, ko bomo morali naše malčke pospremiti eno uro prej v šolo in potem pohiteti na naša delovna mesta.

Torej, na noči iz sobote na nedeljo, je potrebno premakniti urine kazalce za eno uro naprej – torej ob 02.00 – bomo kazalce premaknili na 03.00. Najbrž bo marsikdo to naredil že en večer prej ali pa v  nedeljo … Najbrž bo pa marsikdo na to tudi pozabil in tako zamudil v službo ali šolo!

Zakaj sploh premikamo urine kazalce?!

Iz zimskega bomo prešli na poletni čas. To premikanje je bilo vpeljano z namenom izkoriščanja dnevne svetlobe in posledičnim prihrankom energije. V Evropi uporabljajo poletni čas vse države razen Islandije.

Ste tudi vi med tistimi, ki se s premikom ure nikakor ne morejo sprijazniti in zaspijo kar na delovnem mestu? 🙂

Zakaj so nekateri ‘proti’?

Medtem ko zagovorniki premikanja ure zagovarjajo prihranek pri porabi energije, nasprotniki menijo, da sprememba negativno vpliva na biološko uro ljudi in poslabšuje razpoloženje. Res je, da bomo najbrž v ponedeljek kar tarnali, ker bomo morali iz postelje urco prej, je pa tudi res, da bomo zvečer uživali v dnevni svetlobi in (če nam bodo oblaki omogočili) prijetnih sončnih žarkih, ki bodo naše razpoloženje nedvomno spet dvignili.

Torej – NIKAR NE POZABITE – V NEDELJO, 23. marca, morate uro premakniti naprej!


Najnakupi.si ponuja vrhunske izdelke, ki jih lahko redno videvate tudi na televizijskih zaslonih. Originalni – ‘videno na tv’ izdelki torej tudi na najnakupi.si! Pa še en namig – če ste med takimi, ki ne kupujejo mačka v žaklju in si želite izdelke, ki jih sicer vidite le na televiziji, videti tudi v živo, lahko obiščite našo poslovalnico na Središki 4 v Ljubljani, kjer vam bodo prijazni svetovalci pokazali izdelke in odgovorili na vsa vaša vprašanja!