Poljub, ki vas bo osupnil

Se še spomnite svojega prvega poljuba? Kaj pa zadnjega? Ljubeči in goreči poljubi so nekaj, kar nas lahko spravi v čisto pravo ekstazo … Seveda, če nam oseba, s katero se poljubljamo, nekaj pomeni … Če do nje čutimo kaj globokega.
Prvega poljuba se torej spomnite … Kaj pa zadnjega? Ne običajnega … ne jutranjega ali takega ‘na hitro’ … Temveč pravega, strastnega in polnega poželenja! Se ga spomnite? Če je vaš odgovor negativen, potem takoj poskrbite, da se v vašem objemu znajde ljubljena oseba in jo poljubite strastno in to z vso ljubeznijo, ki jo premorete!

Spodaj pa si oglejte nekatere med najbolj znanimi poljubi vseh časov … Od risank, do filmov in vse do umetnosti in zgodovine! Poljubi so zakon, zakaj bi ‘šparali’ z njimi?

Poljub Hotela De Ville, avtor: Robert Doisneau (1950). Prvič je bila fotografija objavljena v reviji Life, potem pa je postala razglednica in izjemno priljubljen poster.

Mornar je zgrabil in strastno poljubil medicinsko sestro. Zgodilo se je 4. avgusta 1945 na Times Square v New Yorku, ko je bila razglašena kapitulacija Japonske.

Škandal na MTV Music Awards leta 2003? Strastni poljub med legendarno Madonno in takrat izjemno priljubljeno  Britney Spears.

Scena, ki najbrž sploh ne potrebuje komentarja … Se strinjate? No, če je med vami vendarle nekdo, ki ne pozna te scene – To sta zaljubljenca iz filmske uspešnice Titanik … Leonardo di Caprio in Kate Winslet – romantično vzdušje tik pred grozljivo katastrofo.

Najbolj romantičen trenutek, ki ga je doživel Spiderman oziroma Peter Parker … Vroče, mokro in resnično zelo strastno.

Poljubljali so se tudi v Vojni zvezd –  Han Solo (Harrison Ford) in Princesa Lelia (Carrie Fisher) tik pred krasnim poljubom.

Leta 1955 je Walt Disney upodobil ta dva romantična kužka, ki sta se poljubila takoj potem, ko sta si razdelila en špaget.

Leonid Breznev in Erich Honecker leta 1979

1942 – nežen poljub v legendarni risanki Bambi, pod katero se je seveda podpisal Walt Disney

Sneguljčico lahko prebudi le strasten in ljubeč poljub pravega Princa – Še ena mojstrovina Walta Disneya, pod katero se je podpisal leta 1937.

George Peppard in Audrey Hepburn – poljub v dežju, iz filma Zajtrk pri Tiffanyju  (1961).
Poljub, ki ga Charlie Brown ne bo res nikoli pozabil!
Zira (Kim Hunter) in George Taylor (Charlton Heston) – kontroverzni poljub iz filma Planet Opic (1968)

Cary Grant in Ingrid Bergman v filmu “Notorius”, pod katerega se je podpisal mojster Alfred Hitchcock. Ta triminutni poljub je bil najdaljši v filmski zgodovini in tako prišel tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Gustav Klimt se je leta 1907 podpisal pod sliko z naslovom Poljub, ki jo hranijo v avstrijskem muzeju Vienna Österreichische Galerie Belvedere.

Najbolj znana zaljubljenca vseh časov – Romeo in Julija, tako kot ju je leta 1844 upodobil Frank Dicksee.

Prvi filmski poljub vseh časov se je zgodil leta 1896 v filmu The Kiss – strastna John C. Rice in May Irwin.

“Vem, da si bil tu,” je s poljubom Michael Corleone (Al Pacino) prišepnil bratu preden ga je dal ubiti … Iz filma Boter Francisa Forda Coppole.

Poljubljajo se tudi v grozljivkah – tu je strastni poljub med prijateljicama Mino in Lucy iz filma Dracula (1992) režiserja Francisa Forda Coppole.


Valentinovo je tik pred vrati in če potrebujete kakšno idejo za prisrčno ali uporabno darilce, kar pobrskajte med virtualnimi policami naše trgovine www.najnakupi.siDragi fantje in moški, nobena ženska se ne bo uprla krasnemu darilnemu paketu vrhunske kozmetike Golden Rose. Klik – nakup – in … Srečno valentinovo vsem!