Papež prodaja svojega lamborghinija!

Si predstavljate, da ste lastniki tega fenomenalnega avtomobila? No, Papež Frančišek ga ima v lasti že skoraj leto dni, pa se sploh še ni vozil z njim …

Papež Frančišek se je odločil, da se bo ločil od svojega lamborghinija, ki ga je novembra lani prejel v dar od proizvajalca. Model huracan RWD coupe bo namreč 12. maja na voljo na licitaciji v Monaku, je sporočila britanska dražbena hiša Sotheby.

Ocenjen izkupiček edinstvenega vozila v beli barvi z zlatimi črtami je od 250.000 do 350.000 evrov. Z barvami so se sicer proizvajalci poklonili zastavi Vatikana.

Papež namerava izkupiček podariti več humanitarnim organizacijam. Med drugim bo 70 odstotkov namenil projektu obnove iraški pokrajini Ninive, kjer je tudi mesto Mosul, ki je bil uničen v obleganju skrajne skupine Islamska država. Ostal izkupiček si bodo razdelile še tri dobrodelne organizacije.

Frančišek je avtomobil prejel v dar lani in ga je ob predaji podpisal. Lamborghini je praktično nov, saj ni bil še nikoli v uporabi. Papež se namreč običajno vozi v fordu focus.


Čeprav najbrž nimate lamborghinija, vam vseeno priporočamo, da svojega jeklenega konjička redno vzdržujete … Predstavljamo vam edinstven PLATINUM FORMULA SET, sedaj kar 65% znižan! VIDENO NA TV!