Ona je dokaz, da nikoli ni prepozno!

Mehičanki Guadalupe Palacios se bodo vendarle izpolnile sanje, da bo lahko šla v srednjo šolo. To sicer ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi imela že 96 let …

Palaciosova si želi, da bi ji srednjo šolo uspelo tudi zaključiti še pred njenim 100. rojstnim dnem. Dona Lupita je ena od najbolj navdušenih dijakinj na celi šoli. O svojem novem začetku je povedala: “Želim si dati vse od sebe. Danes je čudovit dan!”

Oblečena v šolsko uniformo!

V skladu s pravili je bila tudi ustrezno oblečena – v šolsko uniformo z belo polo majico in črnim krilcem, za osebno noto pa je dodala še rožnat pulover. Kot še poroča AFP, si je vestno delala zapiske pri kemiji in matematiki, potrudila pa se je tudi pri urah plesa.

Ni znala ne brati in ne pisati

Za Palaciosovo je bila šola celo življenje nedosegljiva želja. Odraščala je v revni vasici, kjer je že od otroštva pomagala na kmetiji, namesto da bi obiskovala šolo. Ko je odrasla, je na tržnici prodajala perutnino, se vmes tudi poročila in ima šest otrok.
Ni pa se nikoli naučila brati in pisati – vsaj do 92. leta ne, ko se je vendarle vključila v program opismenjevanja. “Zdaj lahko končno pišem pisma svojim fantom,” je dejala smeje.


A vendarle se, potem ko se je naučila brati in pisati, ni ustavila. Leta 2015 se je vpisala v osnovno šolo za odrasle in jo končala v manj kot štirih letih.
Nato pa se je želela vpisati še v srednjo šolo, kjer pa je bilo nekaj težav, saj v Mehiki ni ločenih srednjih šol za otroke in starejše. Zato se je vpisala v redno srednjo šolo, kjer so njeni sošolci zdaj dobrih osem desetletij mlajši.
Dona Lupita bi rada po zaključku srednje šole postala vzgojiteljica v vrtcu!

Iz njene zgodbe torej lahko razberemo eno pomembno stvar: v življenju nikoli ni prepozno, ne za sanje in ne za spremembe! Zatorej zagrabite življenje v svoje roke in zaživite tako, kot je treba!


VELIKA AKCIJSKA PONUDBA!