Marquez slavil v Austinu

Svetovni motociklistični prvak Marc Marquez na dirkah za veliko nagrado Amerik v Austinu v razredu motoGP niza zmago za zmago. Letos je zmagal že šestič, prave konkurence ni imel, vodil je praktično od starta do cilja. Še največ težav je imel v kvalifikacijah, v katerih je bil najhitrejši, a so ga sodniki zaradi oviranja tekmeca kaznovali.

Tako je moral startati s četrtega mesta, kar pa mu ni predstavljalo večje težave, saj se je s svojo hondo hitro in brez pretresov prebil tja, kamor si je želel.
Drugo mesto je zasedel njegov rojak in voznik Yamahe Maverick Vinales, ki je startal z najboljšega položaja, tretji pa je bil Andrea Iannone (Suzuki).
S startne črte je sicer najhitreje potegnil Iannone, ki pa se je hitro znašel za Marquezom, do konca dirke pa je izgubil še eno mesto, prehitel ga je Vinales. Vinalesov moštveni kolega Valentino Rossi je trdno držal četrto mesto, Francoz Johann Zarco pa peto.Do zdaj vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Britanec Cal Crutchlow je po padcu ostal brez novih točk, tako da je moral vodstvo predati Andrei Doviziosu (Ducati), ki ima točko prednosti pred Marquezom.

“Moja taktika je bila povsem jasna. Danes nisem imel samozavesti za kakšne dvoboje na stezi, zato sem si na začetku želel priti v vodstvo in večati prednost. To mi je popolnoma uspelo, nisem imel nikakršnih težav. Tudi žvižgi gledalcev me ne motijo, res je glasno, toda vse to je le zabava,” je bil zadovoljen Marquez, ki je na tem dirkališču še nepremagan.

Tokrat mu nihče ni bil niti blizu, sta pa bila Vinales in Iannone zelo zadovoljna tudi z drugim in tretjim mestom. “Imel sem nekaj težav z oprijemom sprednje pnevmatike, a v osnovi je bilo vse na progi odlično. Dosegel sem svoj maksimum, upam, da smo prebrodili težave z začetka sezone. Sem pa na prekrasni stezi tudi zelo užival. Drugo mesto naj bo v spomin na Nickyja Haydna,” je dejal Vinales, podobno je razmišljal Iannone: “Zadnje čase sem poslušal veliko kritik. A danes sem pokazal, da sem borec, da se ne predajam. Tretje mesto je izvrsten dosežek, upam pa, da se bomo na naslednjih dirkah še bolj približali najboljši. Gremo korak za korakom.”


VELIKA AKCIJSKA PONUDBA!