Južnokorejska K-pop skupina na vrhu ameriške lestvice albumov

Južnokorejska fantovska skupina BTS je postala prva K-pop skupina na vrhu ameriške lestvice albumov Billboard 200, kar je pozdravilo tudi južnokorejsko zunanje ministrstvo.

“To je prva številka 1 za sedemčlansko skupino in prvi K-pop album na vrhu,” je Billboard zapisal v spletnem poročilu o rezultatih zadnje lestvice.

Love Yourself: Tear je poleg tega tudi prvi album na vrhu lestvice po več kot 12 letih, ki je večinoma v tujem jeziku. Nazadnje je to uspelo italijanskemu kvartetu Il Divo leta 2006.

Uspeha se je na Twitterju razveselilo tudi južnokorejsko zunanje ministrstvo. “To je velik teden za K-pop,” so sporočili po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Tudi sicer je ta fantovska skupina, ki jo sestavlja sedem fantov deškega videza, zelo priljubljena v tujini. Omemb skupine je bilo lani na Twitterju dvakrat več kot omemb ameriškega predsednika Donalda Trumpa in kanadskega zvezdnika Justina Bieberja. Še posebej so priljubljeni na Japonskem, Kitajskem, Jugovzhodni Aziji in delih Latinske Amerike.