Izgubili kontrolo nad kitajskim satelitom – lahko pade tudi na Slovenijo!

V teh dneh se veliko evropskih držav ukvarja z REALNO nevarnostjo, ki prihaja iz neba. Italijanska civilna zaščita je že na nogah, saj po izračunih strokovnjakov obstaja možnost, da bi kitajski satelit – oziroma njegove razbitine – padel prav na Italijo – na območje Emilie Romagne.

Gre se za kitajsko vesoljsko postajo  Tiangong-1, ki se nevarno približuje Zemlji. V orbito so jo izstrelili leta 2011, datum padca naj bi bil prav med velikonočnimi praznik – nekje od 29. marca, pa do 3. aprila.  Razbitine bi lahko po izračunih padle na območje 1000 km, kar pomeni, da bi lahko padle tudi na Slovenijo.

Je Italija res ogrožena, zakaj se v Sloveniji o tem še ne govori?

Italijanski mediji redno poročajo o dogajanju v zvezi s to ‘ponorelo’ vesoljsko postajo. Tudi italijanska Civilna zaščita redno spremlja dogajanje in tudi redno obvešča prebivalstvo. V osrednjih italijanskih poročilih so povedali, da bo lokacija padca razbitin znana nekje 36 ur pred padcem. Na spletni strani Civilne zaščite so tudi napotki, kako ravnati v primeru, da se zgodi najhujše. Prebivalstvo so pozvali, naj se takrat ne zadržujejo na odprtem, v višjih nadstropjih in da so daleč od oken … Izjemno pomembno pa je tudi, da se nikakor ne približujejo razbitinam, saj te lahko vsebujejo nevarne toksične snovi.


MORDA TE ZANIMA TUDI TO:

Lady Gaga odpovedala turnejo – bolezen spet napreduje …

Pevka je večkrat javno spregovorila o svojih težavah Lady Gaga je odpovedala zadnjih 10 koncertov velike svetovne turneje. Razlog seveda niso slabi prodajni uspehi, temveč bolezen, zaradi katere pevka trpi že nekaj let.  Lady Gaga že vrsto let boleha za fibromialgijo, boleznijo, ki je še relativno slabo poznana, ki bolnikom …
Preberi več

Prebrskajte denarnico – Ta cent je vreden 6.600€!

Ste vedeli, da so lahko nekateri kovanci vredni res ogromno? Čeprav je bilo na to temo napisanih že kar nekaj člankov, se pojavljajo vedno nove in nove informacije … To pa zato, ker se vrednost redkih kovancev seveda s časom spreminja. Predstavljamo vam 1 cent, ki naj bi bil dandanes vreden že …
Preberi več