Hrošču dali ime Leonardo DiCaprio

V kraljestvo insektov je vstopilo ime še ene slavne osebe. Svet je bogatejši za vodnega hrošča, ki je ime dobil po ameriškem igralcu Leonardu DiCapriu. Hrošča črne barve so ljubiteljski biologi našli v slapu na ekspediciji po malezijskem delu otoka Borneo, poroča magazin ZooKeys. Njegovo uradno ime je zdaj grouvellinus leonardodicaprioi.

Tri milimetre dolgi grouvellinus leonardodicaprioi je, kot rečeno, le eden od insektov, poimenovanih po slavnih osebnostih. Med drugim obstaja vešča, poimenovana po ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu – neopalpa donaldtrumpi, in muha, poimenovana po igralcu Arnoldu Schwarzeneggerju – megapropodiphora arnoldi.

Vsaj v primeru hrošča, ki je ime dobil po Leonardu DiCapriu, izbor ni bil naključen. Ameriški filmski zvezdnik si je to prislužil s svojim skladom, namenjenim zaščiti ogroženih vrst, ki deluje že 20 let.

“Majhen in črn ta novi hrošč ne bo dobil oskarja za karizmo, a pri zaščiti vrst šteje prav vsako bitje,” pa je za ZooKeys povedala vodja ekspedicije po Maleziji Iva Njunjić.


VELIKA AKCIJSKA PONUDBA!