Hmmm, bi imela take ustnice?

Poznati je treba le nekaj lepotnih zvijač in ustnice bodo spet poudarile privlačnost vašega obraza!

Ohranite vlažne
Voda sestavlja približno 60 odstotkov našega telesa in pod to raven nikakor ne sme pasti, saj se sicer posledice pokažejo tudi na koži, ki postane suha, razpokana, srbeča … Da bodo vaše ustnice lepe, je nujno ohranjati v njih vlago, najlažje s pitjem veliko tekočine. Pomaga tudi uživanje sadja in zelenjave, kot so kumare, melone, pomaranče, grenivke, limone.
Nasvet: Vlago pomaga v ustnicah ohranjati tudi naslednji trik – papirnati robček posujte z malo pudra in nežno pritisnite ob ustnice.

Slina škodi
Slina pospeši izsuševanje ustnic, zato jih ne oblizujte in ne grizljajte, saj si delate medvedjo uslugo. Ustnice ne bodo nič bolj navlažene, le še hitreje se bodo izsušile. Grizljanje ustnic je pogosto posledica stresa, oblizujemo pa jih večkrat tudi zato, ker smo si jih pred tem namazali z dišečim balzamom. Najbolje je zato uporabljati balzame brez okusa in dišav!

S filtrom za sonce

Če izpostavljamo ustnice UV-žarkom, lahko koža na njih potemni ali celo nastanejo opekline. Najboljši nasvet proti temu je – uporabljajte izdelke za ustnice s filtrom SPF. Večina kozmetičnih znamk že ponuja izdelke za ustnice z ustrezno zaščito zoper sonce, pazite le, da ima izdelek tako UVA- kot UVB-filter. Le tak izdelek namreč ustnice ustrezno zaščiti.

Globinsko čiščenje vsaj enkrat na teden
Kožne celice nenehno odmirajo in pod njimi se rojevajo nove. Tako koža ostaja nežna, mehka in sveža. Če odmrlih kožnih celic ne odstranite z ustnic, pa te postanejo hrapave in neprivlačne. Zato vsaj enkrat na teden ustnicam privoščite piling.

Odkrižajte se herpesa
Herpes običajno povzroča virus simpleks tipa 1, s katerim je okuženo približno 90 odstotkov prebivalcev na svetu. Če smo preveč izpostavljeni soncu, stresu ali kadar smo bolni, pokuka na plano v najbolj neprijazni obliki kožnih mehurčkov okoli ust. Kaj pomaga? Med naravnimi sredstvi naslednje:

  • Takoj ko začutite ščemenje, položite na prizadeto mesto mokro filtrsko vrečko čaja Earl Grey ali pa z vatirano palčko potapkajte po herpesu žgano alkoholno pijačo (gin, vodko ali viski).
  • Herpes se hitreje pozdravi, če ga namastite z oljem, vazelinom ali cinkovo mastjo.
  • Pomaga tudi hlajenje prizadetega mesta z ledom.