Freeman se je zaradi spolnega nadlegovanja opravičil!

Hollywoodski zvezdnik Morgan Freeman se je po očitkih o spolnem nadlegovanju opravičil. Kot je dejal, nikoli ni nameraval pri nikomur vzbuditi nelagodja. Spolnega nadlegovanja ga je sicer obtožilo osem domnevnih žrtev, ki so za ameriško televizijo CNN opisale sporno igralčevo obnašanje med snemanji in na promocijskih turnejah.

“Vsi, ki me dobro poznajo ali so delali z menoj, vedo, da nisem oseba, ki bi nekoga namerno užalil ali pri nekom namerno vzbudil občutek nelagodja,” je dejal Freeman, ki se je ob tem vsakomur, ki se je počutil nelagodno ali užaljeno, opravičil.

Med tistimi, ki so igralca obtožili nadlegovanja, je tudi produkcijska asistentka na snemanju filma Upokojitev v stilu iz leta 2015. Ta je dejala, da jo je Freeman nenehno otipaval, komentiral njeno oblačenje, jo masiral in ji skušal dvigniti krilo. Z dviganjem krila je prenehal šele, ko mu je soigralec Alan Arkin dejal, naj neha in se primerno obnaša. V filmu je igral tudi Michael Cain, ki tako kot Arkin nima komentarja.

Podobno govorijo tudi druge ženske, ki so sodelovale s Freemanom in so se znašle po svoje. Okrog njega so se začele oblačiti v bolj ohlapna oblačila, ki niso poudarjala nobene telesne obline in potem je menda dal mir. Ob tem ga nekatere ženske obtožujejo še gledanja prsi, in tega, da jih je spraševal o njihovem počutju glede spolnega nadlegovanja ter prosil, da se pred njim zavrtijo.

Freeman je zadnja v vrsti slavnih osebnosti, na katere letijo obtožbe o spolnem nadlegovanju. Te so se začele z razkritjem domnevnega serijskega spolnega nadlegovalca, producenta Harveya Weinsteina.

Morgan Freeman je leta 2004 dobil oskarja za stransko vlogo v filmu Punčka za milijon dolarjev, svet pa ga pozna tudi v odmevnih vlogah v filmih Kaznilnica odrešitve in Šofer gospodične Daisy.