Facebook afera – Zuckerberg: “Žal mi je!”

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg se je pred senatnim odborom v Washingtonu opravičil za zlorabe osebnih podatkov milijonov uporabnikov spletnega družbenega omrežja, ki ga vodi. “To je bila moja napaka in žal mi je,” je dejal v govoru, ki ga je imel pripravljenega.

Zuckerbergu je presneto žal za vse … 

Zuckerberg je nastopil na skupni seji odborov senata za pravosodje in za trgovino, v sredo pa bo nastopil še pred odboroma predstavniškega doma za energijo in trgovino. Glede na napovedi številnih kongresnikov ga čaka trdo izpraševanje.

“Potrebovali bomo nekaj časa, da naredimo vse spremembe, ki jih moramo, ampak sem odločen, da jih bomo naredili prav,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Zuckerberg.

Zuckerberg je v kongres prišel sredi škandala s podjetjem Cambridge Analytica, ki je zlorabilo podatke 87 milijonov uporabnikov Facebooka v kampanji za ameriške volitve leta 2016 na strani sedanjega predsednika Donalda Trumpa. Večina – okoli 70 milijonov teh uporabnikov naj bi bilo Američanov. Ta ista agencija je na spletu objavila tudi izjemno dobro zmontirane videe, v katerih so dobesedno oblatili Clintonovo. Ti videi so dosegli neverjetno gledanost in posredno pripomogli k Trumpovi zmagi.

Tudi Google nam sledi na vsakem koraku!

Je pametno to storiti?

Veliko uporabnikov Facebooka je medtem ukinilo svoje profile, saj želijo na tak način ohraniti svoje podatke in zasebnost. Dejstvo pa je, da smo resnično POVSOD in VEDNO pod drobnogledom – samo pomislite na naše pametne telefone … Že ti so na primer tesno povezani z Googlom, ki nas pozna bolje od nekaterih naših sorodnikov. Kar pomislite, koliko zadev ve o vas – od tega, kam ste namenjeni, do tega, kaj radi jeste in tudi kakšni parfumi so vam všeč. Res je – živimo v dobi interneta in socialnih omrežij … Četudi bomo ukinili svoj Facebook profil, bomo še vedno zelo ‘vidni’ … Če bi želeli popolnoma ohraniti svojo zasebnost, bi morali pametne telefone zamenjati s tistimi klasičnimi, računalnike pa kar s svinčnikom in zvezkom … Vendar to je korak nazaj … Ste ga pripravljeni napraviti le zato, da ohranite svojo zasebnost? Dovolj filozofiranja, če so vam tehnološke novosti všeč in ne morete brez elektronskih naprav, poglejte, kaj vse vam ponujamo v naši rubriki ELEKTRONIKA osupnilo vas bo – več kot 4000 izdelkov izbranih blagovnih znamk, po izjemno ugodnih cenah!


Elektronske naprave dobesedno vladajo našemu planetu – brez njih enostavno ni več moč normalno živeti – torej, preveri naš pester izbor visoko tehnoloških izdelkov priznanih blagovnih znamk!